Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

České folkové legendy vyprodaly výroční Lucernu, přidávají druhou

Kultura

  12:00
Kapely Nezmaři a Cop oslaví čtyři desítky své existence spolu, a to hned dvakrát. Po prvním naplněném koncertu totiž přidají pro velký úspěch další. Spojení dvou spřátelených skupin na jednom pódiu tak mohou jejich fanoušci vidět v pražské Lucerně v sobotu 10. listopadu od 14 a od 19 hodin.

Nezmaři foto: archiv

„Jsme třicet let přátelé a já se těším, protože to bude zajímavý koncert. Zahrajeme, každá kapela zvlášť a pak dáme jednu jejich a jednu naši písničku společně,“ upřesnil Pavel Jim Drengubák z Nezmarů.

Během koncertu si přijdou na své dlouholetí i čerství fanoušci Nezmarů i skupiny Cop. „Lucernu jsme v minulosti naplnili i sami, ale letos to chceme trochu jinak. V průběhu koncertu poběží zajímavá projekce, dojde k prolínání účinkujících a ještě s Copem pokřtíme knihu a zpěvník,“ říká frontman Copu Míša Leicht. Speciálním gratulantem na koncertu budou členové Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Míša Leicht (Cop)

Skupina Nezmaři byla založena v lednu 1978. V roce 1982 získala ocenění pro nové nadějné skupiny Malá Porta. Následující dva roky pak získala vždy jednu z hlavních cen. Od roku 1993 hrají Nezmaři profesionálně.

Vítězem Porty se třikrát stala také skupina Cop (1980, 81, 87). V roce 2000 získala v oblasti folk a country žánrovou cenu Akademie populární hudby Anděl. Obě kapely vyprodaly Lucernu také při oslavách svých třicátých narozenin.

Autor: