Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Nezodpovědná hvězdička. Nakladatelství žaluje kvůli autobiografii o miliony herečku Lohanovou

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Americké nakladatelství HarperCollins zažalovalo herečku Lidsay Lohanovou o částku 365 tisíc dolarů (zhruba 8,5 milionů korun). Důvodem je kniha, kterou herečka nikdy nedodala.

Herečka a zpěvačka Lindsay Lohanová foto: Shutterstock

Společnost HarperCollins uzavřela s Lohanovou v roce 2014 smlouvu na hereččinu autobiografii. Kniha, od které si nakladatelství slibovalo obrovský hit, měla dorazit v roce 2015. Herečka na vlastní žádost posunula termín na rok 2017. 

Lindsey Lohanová.
Herečka a zpěvačka Lindsay Lohanová

Společnost herečce zaplatila jako zálohu 365 tisíc dolarů. Když rukopis nedorazil ani v roce 2017, informovala hereččiny agenty o tom, že je smlouva zrušená. Nakladatelství pochopitelně chtělo celou zálohu zpět, ale peněz se nedočkalo. Nyní dotáhlo celou záležitost s soudu.

Americká herečka a zpěvačka Lidsay Lohanová se proslavila v rodinných filmech studia Disney, ačkoliv již předtím jako malé dítě hrála v celé řadě reklam. S velkou slávou ale přišly problémy a Lohanová propadla drogám. Proslula jako aktérka skandálů všeho druhu. Dodnes se poměrně neúspěšně snaží o návrat na výslunní.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...