Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Nová bondovka se kvůli koronaviru znovu odkládá. Premiéru by měla mít v říjnu

Bondovka Není čas zemřít (2020). Režie: Cary Joji Fukunawa. foto: FORUM FILM

Los Angeles - Premiéra nejnovějšího dílu filmové série s britským agentem Jamesem Bondem se kvůli neutuchající pandemii znovu odkládá, tentokrát z letošího dubna na 8. října. Na oficiální stránce filmu a na twitterovém profilu to dnes oznámili producenti. Podle agentury Reuters se jedná o další ránu pro provozovatele kin, kteří usilují o oživení svého podnikání silně zasaženého šířením koronaviru.
  10:09

Ve filmu s názvem Není čas zemřít a rozpočtem 200 milionů dolarů (si 4,3 miliardy korun) vystoupí naposledy v roli Bonda herec Daniel Craig, jeho úhlavního nepřítele si pak zahrál americký herec Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

Premiéra nové bondovky Není čas zemřít se opět odkládá. Do kin půjde nejdříve na jaře

Snímek měl být původně uveden do kin loni v dubnu, pak v listopadu 2020, následně letos v dubnu a nyní má termín premiéry v říjnu. Hollywoodská studia se obecně obávají vypustit do světa největší předpokládané kasovní trháky, dokud trvá pandemie koronaviru. Kvůli ní musela kina na mnoha místech zcela zavřít a jinde propastně klesla jejich návštěvnost.

Bondovka Není čas zemřít (2020). Režie: Cary Joji Fukunawa.
Bondovka Není čas zemřít (2020). Režie: Cary Joji Fukunawa.

„Bondovky“ jsou přitom tradičně jedny z nejvýdělečnějších světových filmů, díl Spectre z roku 2015 utržil po celém světě 880 milionů dolarů (18,9 miliardy korun), o tři roky starší Skyfall pak přes miliardu dolarů (21,4 miliardy korun).

Autor: