Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nová epizoda Star Wars ‚Rogue One‘ představila první trailer

Kultura

  6:00
Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. Film, ve kterém hrají Felicity Jones, Mads Mikkelsen či Forest Whitaker přijde do kin letos v prosinci.

Felicity Jones ve filmu Rogue One: Star Wars Story foto: Falcon

„Rogue One“ režíruje Gareth Edwards (“Godzilla”), producentka je prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy, Allison Shearmur a Simon Emanuel.

Ve filmu hrají Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Forest Whitaker a další.

Film je zasazen do období před událostmi z epizody Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) a bude vyprávět příběh skupiny povstalců, kteří se dostali k plánům na nejmocnější zbraň Impéria - Hvězdy smrti.

Podle předešlého vyjádření producentky Kathleen Kennedy film vstupuje do nového teritoria a prozkoumává galaktickou bitvu z perspektivy pozemní války. „Gareth je velmi inovativní režisér a jsem nadšená, že s ním můžeme spolupracovat,“ řekla Kathleen Kennedy o režisérovi filmu.

Rogue One: Star Wars Story má v českých kinech premiéru15. prosince 2016.

Rogue One: Star Wars Story
Felicity Jones ve filmu Rogue One: Star Wars Story
Autor: