Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Objevte je, než explodují! Baddies chystají českou klubovou premiéru

Kultura

  12:16
PRAHA - Baddies vydali 1. června nový singl Holler for My Holiday. Je součástí ještě nepojmenovaného debutového alba, které bylo nahráno před pár měsíci ve velšských Rockfield Studios, a kapela ho podpoří celoevropským turné.

Baddies foto: Steve Baker / www.nativephotography.co.uk

Debutový singl Battleships přinesl kapele velkou pozornost tisku, což dokládá skutečnost, že ji magazíny NME, MTV, Clash, Q a Drowned In Sound označily za "tip pro rok 2009". Dvě účasti na festivalu In the City je vynesly mezi nejnadějnější britské soubory a další participace na festivalech London Calling a Eurosonic ukazují, že se povědomí o kapele šíří i mimo Ostrovy. To dokládají i dvě vyprodaná německá turné na konci roku 2008.

Baddies: Battleships

Holler For My Holiday bezpochyby naplní očekávání starých fanoušků kapely a zároveň má na to dostat se do povědomí dalších. Rozhodně má na co navazovat, vždyť předešlý singl získal uznání ze všech možných stran a doprovodný klip se po tři týdny držel na prvním místě žebříčku Myspace/MTV Chart. S chytlavými, hymnickými refrény a kytarovými riffy, které vám pořád znějí v hlavě, jsou Baddies perfektní kapelou na léto.

"Debutový single Baddies ‚Battleships‘ je jako kdyby Beastie Boys vyzvali Pixies na pěvecký souboj a Klaxons je při tom podporovali za postranní čárou. A všichni by si to užívali." (The Times)

"Něco mezi popovou citlivostí Talking Heads a basově vedeným důrazem, který si hodně bere od Queens of the Stone Age." (Music Week)

Baddies: Holler For My Holiday

Skladbu si můžete poslechnout také na myspace.com/baddies. Po jejich vystoupení na letošním Planet Festivalu se Baddies poprvé představí v Česku na sólovém koncertu, a to 2. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 200 Kč + poplatky nebo v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatků, na místě v den koncertu za 300 Kč.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!