Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

OBRAZEM: Pastýřka a kominíček balancují na střeše Lucerny. Natáčení večerníčku probíhalo vysoko nad zemí

Natáčení pohádky Pastýřka a kominíček (2020), foto: Jan Hromádko

PRAHA - Známý Andersenův příběh v netradičním pojetí. Unikátní večerníček Ondřeje Kobzy a Viktora Tauše vznikal na jeden záběr. Celá pohádka se odvysílá 31. srpna jako speciální vydání Večerníčku na ČT :D a ČT 2 v rámci oslav sedmých narozenin tohoto programu pro děti.
  15:00

Celá nová pohádka se natočila na jeden záběr. Vychází to z režisérského projektu režiséra Tauše Film Naživo. V tom zpracovával divadelní představení v netradičních kulisách na jednu jedinou kameru.

Natáčení pohádky Pastýřka a kominíček (2020),
Natáčení pohádky Pastýřka a kominíček (2020),

Pohádku četl Jiří Lábus, pastýřkou se stala Tereza Ramba, na piano hrál Ivo Kahánek, po střechách performovali artisté z Cirk La Putyka, Losers Cirque Company, Dekkadancers a Slackshow. Choreografie se ujal Rostislav Novák a hudební aranže zajistil Petr Ostrouchov.

„Pastýřku a kominíčka zamýšlíme s Ondřejem Kobzou jako pohlazení dětem na cestu zpět do škol. Andersenova pohádka se zde však také stává oslavou živé kultury a projevem touhy po možnosti jejího návratu domů, do divadel,“ říká režisér a producent Viktor Tauš.

„Teď jsme si vytvořili divadelní stage ze střech, na kterých se budou pohybovat jakési obživlé porcelánové figurky z Andersenových pohádek,“ přibližuje projekt jeden z jeho autorů, organizátor Ondřej Kobza.

Večerníček letos slaví 55. narozeniny. Pojďte je oslavit spolu s Pastýřkou a kominíčkem. 

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč