Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Olga má velkou smůlu na chlapy. Renč zfilmoval Zoufalé ženy Haliny Pawlowské

Kultura

  10:29
V úterý 22. srpna padla poslední klapka snímku Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Scénář vychází ze dvou knih Haliny Pawlowské. Ve filmu Filipa Renče se představí řada známých českých i slovenských herců. Film bude mít premiéru 18. ledna 2018

Záběry z chystaného filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (režie: Filip Renč). Klára Issová si bere Matouše Rumla. foto: Shmiedberger - Bioscop

Scénář vychází ze dvou knih Haliny Pawlowské. Hrdinka Olga z knížky Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypraví svůj nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, která Pawlowské vyjde na podzim letošního roku.

Olga (Klára Issová) touží po lásce. Je tak těžké jí dosáhnout? Podle Olgy ano, protože jí život hází pod nohy klacky na každém kroku. Díky tomu ale vzniká řada komických příhod, kde divákům nezbude jiná možnost, než s hrdinkou soucítit a ještě se od srdce zasmát.

Renčův film o Baarové přišel do kin. Na premiéru přišel Zeman, Smyczek i Janeček

„Pro mě to byla jízda. Moc jsem se na natáčení těšila, ale zároveň jsem měla i tak trochu trému, protože tenhle scénář a role Olinky pro mě byla výzva. Krásné ale je, že ta role je tak proměnlivá, protože mapuje celý Olinčin život. Scénář ukazuje její životní karamboly s nadhledem a jemným humorem. I když jsem se na roli připravovala a domýšlela si ji, stejně jsem nevěděla, jaké to bude, až padne první klapka. Když se pak ale natáčení rozjelo, uklidnila jsem se. Věděla jsem, že důležité je si to taky užít, což jsme si s Filipem Renčem řekli hned při první schůzce. A to se podařilo,“ svěřila se Klára Issová.

Záběry z chystaného filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (režie: Filip Renč). Klára Issová nevěří vlastním očím.

Po boku Kláry diváci uvidí i další české a slovenské herce jako například Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou, Roberta Nebřenského a mnoho dalších.

Záběry z chystaného filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (režie: Filip Renč)....
Záběry z chystaného filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (režie: Filip Renč)....