Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Tvůrci Hry o trůny chtějí zmást zloděje. Ze strachu z úniku natočí několik konců seriálu

Kultura

  14:30
Sedmou sérii populárního seriálu Hra o trůny z produkce americké HBO trápilo několik vážných úniků děje na internetu dlouho před vysíláním. Štáb se toho chce vyvarovat a pro dlouho očekávané finále seriálu v osmé epizodě natáčí několik různých konců. Který je ten opravdový, se diváci dozvědí až v den vysílání.

Sedmá řada seriálu Hra o trůny: Daenerys Targaryen (Emilia Clarkeová). foto: HBO

„Vím, že pro úplný konec Hry o trůny natočíme několik různých konců, aby nikdo do poslední chvíle nevěděl, jak to celé skončí,“ řekl Casey Blois, prezident společnosti HBO, během diskuzního panelu na univerzitě Moravian College v americké Pensylvánii. Ve škole, kterou mimochodem založili příslušníci Moravských bratří, odnože české Jednoty bratrské, vysvětlil, že i při případných únicích není možné poznat, kdy jde o pravou část děje. „Diváci nebudou mít definitivní závěr až do doby, než se epizoda bude opravdu vysílat.“

Sedmá řada seriálu Hra o trůny: Sansa Stark (Sophie Turnerová).
Sedmá řada seriálu Hra o trůny: královna Cersei (Lenna Headyová) a bankéř Tycho...

Skrývá archiv poznámky ke Hře o trůny? Univerzita zve veřejnost k hledání

Ačkoliv jde o přístup originální, Hra o trůny nebude prvním seriálem, který na podobnou hru přistoupí. Producenti seriálu Živí mrtví (The Walking Dead) televize AMC v minulosti nechali natočit několik různých scén vražd, aby do poslední chvíle nebylo jasné, koho vlastně zabil jeden z hlavních antagonistů seriálu Negan.

Pro Hru o trůny je to rozhodně dobrá zpráva. Seriál byl zatím poslední sedmou sérii velmi náchylný na úniky celých epizod i dílčích dějových částí. Fanoušci si ale na finální rozuzlení ságy podle předlohy spisovatele George R. R. Martina musí počkat nejspíš na začátek roku 2019. Datum to ale není definitivní.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!