Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Ostří hoši a vůně benzínu. Seriál Mayans M.C. je volným pokračováním Zákonu gangu

Ezekiela čekají těžké zkoušky. Seriál Mayans M.C. (2018). Autoři: Kurt Stutter a Elgin James. foto: FX

MEXIKO - Nový seriál Mayans M.C. (zkratka pro Motorcycle Club) se zaměřil na dramatický život uvnitř stejnojmenného motorkářského gangu. Ten již diváci znají z velmi populárního seriálu Zákon gangu (Sons of Anarchy).
  15:00

Dva nesmiřitelné motorkářské gangy - Mayans M.C. a Sons of Anarchy - si v seriálu Zákon gangu omlátili nejednu ocelovou tubku o hlavu. Nepříznivé okolnosti je ale nakonec donutily spojit síly. Seriál Mayans M.C. se odehrává dva a půl roku po konci Zákonu gangu a soustředí se na postavu Ezekiela Reyese (J. D. Pardo), obyčejného pěšáka v celé té kriminální hierarchii. Ezekiela žene touha po pomstě, protože mu vrazi zabili rodinu, ale zároveň ví, že musí za kažou zůstat poslušný svému gangu. Právě tato rozpolcenost bude možná Ezekiela stát život...

Vozový park. Seriál Mayans M.C. (2018). Autoři: Kurt Stutter a Elgin James.
Riders On The Storm. Seriál Mayans M.C. (2018). Autoři: Kurt Stutter a Elgin...

Za Mayans M.C. stojí Kurt Stutter (Zákon gangu, Bojovník) a Elgin James (Ptáčata, Lowriders). V seriálu (alespoň v této sérii) se ale neobjeví žádná z postav známých ze Zákonu gangu.

Zahraje si klíčovou postavu seriálového Zaklínače černoška? Pozvánka na casting jitří emoce

Zatím jsou venku dva díly. Podle kritiků je Mayans M.C. poutavý seriál s přesvědčivými postavami. Má ale chvílemi problém udržet tempo a pro diváka je těžké zcela zapomenout na rodinu Tellerových ze Zákonu gangu.