Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Pitt s DiCapriem bodují. Cenu americké filmové kritiky získal film Tenkrát v Hollywoodu

Kultura

  10:00
Cenu americké filmové kritiky získal při nedělním slavnostním ceremoniálu v Los Angeles snímek Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu. Film, který měl 12 nominací, dostal rovněž cenu za nejlepší scénář. Za nejlepší režii byli oceněni dva filmaři, a to Jihokorejec Pong Čun-ho, který natočil komedii Parazit, a Brit Sam Mendes, autor válečného dramatu 1917.

Leonardo DiCaprio jako herec Rick Dalton. Snímek Tenkrát v Hollywoodu (2019). Režie: Quentin Tarantino. foto: SPE

Cenu pro nejlepšího herce si odnesl Joaquin Phoenix za výkon v kriminálním dramatu Joker a cenu nejlepší herečky Renée Zellwegerová, která se líbila v životopisném snímku Judy. Brad Pitt odešel s cenou nejlepšího herce ve vedlejší roli v Tenkrát v Hollywoodu.

Brad Pitt, Julia Butters a Leonardo DiCaprio se divákům předvedli ve snímku...
Předávání Zlatého glóbu za nejlepší komedii či muzikál. Na pódiu jsou zleva...

Gangsterku Irčan režiséra Martina Scorseseho, která měla vůbec nejvíc nominací - čtrnáct, považují kritici za nejlepší v kategorii herecký soubor.

Vítěze americké filmové kritiky (Critics’ Choice Awards) vybírá více než 400 amerických a kanadských členů sdružení filmových kritiků Broadcast Film Critics Association.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...