Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Po třinácti letech se vrátí Mulder a Scullyová

Kultura

  11:00
LOS ANGELES - Oblíbený a úspěšný seriál Akta X se vrátí na obrazovky se šesti novými díly. V hlavních rolích se opět objeví David Duchovny a Gillian Andersonová. Natáčet se začne letos v létě, přesný termín vysílání není zatím známý.

David Duchovny a Gillian Andersonová. foto: Reprofoto

Všechny fanoušky kultovního sci-fi seriálu Akta X potěší americká televizní stanic Fox, která natočí šest nových dílů - třináct let poté, co se v rolích agentů FBI Foxe Muldera a Dany Scullyové naposledy objevili jejich představitelé David Duchovny a Gillian Andersonová.

David Duchovny a Gillian Andersonová.

Seriál, který se točí kolem vyšetřovatelů FBI Scullyové a Muldera, kteří řeší záhadné případy připisované paranormálním jevům, se vysílal v letech 1993 až 2002. Měl více než 200 epizod a stal se jedním z nejdéle běžících sci-fi seriálů v historii amerického televizního vysílání. Seriál nasbíral 16 cen Emmy a pět Zlatých glóbů a byly podle něj natočené také dva hrané filmy - v roce 1998 a 2008.

„Považuju to za třináct let trvající reklamní pauzu,“ řekl novinářům tvůrce seriálu a výkonný producent Chris Carter. „Dobrá zpráva je, že se svět mezitím stal ještě podivnějším místem, takže teď je ideální chvíle vyprávět šest nových příběhů.“

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...