Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Poirotovi ještě neodzvonilo. Hvězdně obsazená Smrt na Nilu se představuje v první ukázce

Kultura

  14:00
Hollywoodský snímek Vražda v Orient expresu (2017) končí tím, že Hercule Poirot (Kenneth Branagh) oznamuje svůj odjezd na dovolenou do Egypta. Diváci se této „dovolené“ dočkají ještě letos. Smrt na Nilu znovu láká na drahou výpravu a plejádu známých hvězd.

Kenneth Branagh jako Poirot ve Vraždě v Orient expresu. foto: Twentieth Century Fox

Britská spisovatelka Agatha Christie napsala povídku Smrt na Nilu v roce 1937. Hercule Poirot, belgický gentleman a nejlepší detektiv na světě, se snaží užít si dovolenou na luxusní lodi plující po egyptské řece Nil. Záhy je ale na palubě zavražděn jeden z cestujících a Poirot se musí chtě nechtě vzdát své dovolené.

Vražda v Orient expresu. Johnny Depp se usmívá i navzdory smrti jednoho z...
Vražda v Orient expresu - promo plakát. Celá herecká sestava pohromadě.

Snad hlavním lákadlem Vraždy v Orient expresu bylo prvotřídní obsazení v čele s Johnnym Deppem, Willemem Defoem, Judi Denchovou nebo Penélope Cruzovou. Smrt na Nilu zase přinese Gal Gadotovou, Toma Batemana, Jennifer Saundersovou nebo Armieho Hammera. 

Autorem scénáře je Michael Green (Logan: Wolverine, Blade Runner 2049). Režírovat bude znovu představitel hlavní role, Kenneth Branagh. 

Smrt na Nilu se již dočkala hollywoodského filmového zpracování. Ve filmu z roku 1978 si Poirota zahrál Peter Ustinov. Doplnila ho třeba Mia Farrowová nebo Jane Birkinová. Snímek získal Oscara za nejlepší kostýmy.

Ve středu 26. června uvede TV Prima v česká televizní premiéře právě Vraždu v Orient expresu. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!