Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Pokračování kultovní Cornetto trilogie? Pegg a Frost natáčejí hororovou komedii

Kultura

  6:00
Britští komediální herci Simon Pegg a Nick Frost natáčejí Slaughterhouse Rulez, komedii plnou nemrtvých a příšer ze školního prostředí. Téma je příbuzné jejich největšímu hitu, prvnímu dílu Cornetto trilogie, snímku Soumrak Mrtvých (Shaun of the Dead). Je tedy možné, že půjde alespoň o volné pokračování.

Snímek Soumrak mrtvých (2004). Zleva: Nick Frost, zombíci a Simon Pegg. foto: UNIVERSAL

Simon Pegg a Nick Frost jsou i mimo plátno velcí kamarádi. Založili si spolu produkční společnost Stolen Picture. Slaughterhouse Rulez bude prvním filmem Stolen Picture a zároveň první filmovou spoluprácí Pegga a Frosta po snímku Na konci světa z roku 2013.

Vítejte na elitní internátní škole, které se přezdívá Jatka (Slaughterhouse), protože zde vládnou poněkud jiné zákony, než na ostatních školách. Starší žáci terorizují mladší a dochází k fyzickým bitkám. Žáci mají i něco jako bojový klub, kde tyto potyčky dostávají soutěžní rámec. Do školy přichází hlavní hrdina Don Wallace. Musí si projít školními rituály a zkouškou bojem, než je mu povoleno zapojit se do chodu školy. To ale není vše - díky podivným okolnostem se na školním pozemku objeví hluboká díra v zemi vypustí do světa nemyslitelné zlo. Obklopeni monstry budou studenti ještě rádi, že mají bojovou průpravu.

Snímek Soumrak mrtvých (2004).
Snímek Soumrak mrtvých (2004).

Podivné rasistické městečko. Hororová komedie sklízí nevídané úspěchy kritiky

Cornetto trilogie je série komediálních filmů od režiséra Edgara Wrighta (jinak také Ant-Man nebo Tintinova dobrodružství), kde si Frost s Peggem vždy zahráli hlavní role. Filmy spojuje ústřední motiv kornoutu zmrzliny, který se ve všech třech opakuje. Snímek Soumrak mrtvých (Shaun of the Dead, 2004) byl hororovou komedií o tom, jak se s invazí zombie vyrovnávají na britském venkově. Film zároveň parodoval jiné horory s nemrtvými, které se braly příliš vážně. Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz, 2007) vypráví příběh dokonalého policisty, na kterého žárlí podřízení i nadřízení. Je tak převelen do zdánlivě ospalého městečka, o kterém si jeho nadřízení myslí, že ho pohltí svou nudou. Série vražd na sebe ale nenechá dlouho čekat. Snímek U konce světa (The World ́s End, 2013) je zachycením snahy party kamarádu dokončit Zlatou míli - událost, kde si předsevzali dát si pivo v každé místní hospodě. Jejich snahu ale naruší roboti, kteří jsou až příliš podobní lidem.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!