Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Poprvé znovu do Bradavic. Albus Severus Potter vyráží na první cestu expresem

Kultura

  11:00
LONDÝN/PRAHA - Nástupiště devět a tři čtvrtě, prvního září, jedenáct hodin. Albus Severus Potter se poprvé vydává na cestu do Bradavic. Na významnou potterovskou událost, která připadla na pátek, upozornila samotná autorka ságy J. K. Rowlingová.

Rodina Harryho Pottera v divadelním představení Harry Potter a prokleté dítě. foto: http://harrypotterandthecursedchilds.xyz/

‚Na dětských knížkách si nikdy moc nevyděláš, Jo.‘ Harry Potter slaví 20 let

„Na dnešek připadá den, kdy Albus Severus Potter poprvé vyrazí Bradavickým expresem z nádraží King’s Cross,” napsala v pátek na twitterový účet J. K. Rowlingová s hashtagem „#odevatenáctletpozději“.

Albus Severus Potter je druhým synem Harryho a Ginny Potterových. Poprvé se s ním čtenáři setkávají v sedmém díle v kapitole zasazené o devatenáct let později po rozhodující bitvě mezi Harrym a Voldemortem na nástupišti 9 a 3⁄4.

Albus zde hovoří se svým otcem, neboť má obavy, že bude zařazen do Zmijozelu. Harry mu však sdělí, že ho nebudou mít méně rádi a že jeden z ředitelů, který do Zmijozelu chodil a po kterém je pojmenován, byl možná ten nejstatečnější člověk, jakého znal.

„Pojmenovali jsme tě podle dvou ředitelů Bradavic. Jeden z nich byl ze Zmijozelu a byl to nejspíš nejstatečnější člověk, jakého jsem kdy poznal.”

„Ale co kdyby -”

„- tak by zmijozelská kolej získala vynikajícího studenta, nemyslíš? Nám na tom nezáleží. Ale. Ovšem pokud na tom záleží tobě, budeš si moct vybrat Nebelvír místo Zmijozelu. Moudrý klobouk k tvému přání přihlédne.”

„Vážně?”

„Se mnou to tak bylo,” ujistil ho Harry.

Autorka Harryho Pottera J.K. Rowlingová na slavnostní premiéře hry Harry Potter...
Harry Potter a prokleté dítě

S Albusem Severusem Potterem se čtenáři dále setkávají v divadelní hře Harry Potter a Prokleté dítě. Jedná se o přepis scénáře hry, kterou mohou diváci spatřit na britských divadelních prknech. Prokleté dítě si pohrává s možností cestování v čase a změnou minulosti. Přestože se Prokleté dítě velmi dobře prodávalo, skalní fanoušci z něj nejsou kvůli jisté přeplácanosti příliš nadšení.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!