Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Posaďte se na Železný trůn. Ve Varech stojí rekvizita ze seriálu Hra o trůny

Kultura

  10:45
KARLOVY VARY - Řada lidí by za tuto šanci zabíjela, tedy alespoň v populárním seriálu Hra o trůny. V Karlových Varech si tu možnost bude moci vychutnat jakýkoliv návštěvník. Tedy usednout na Železný trůn, obrovskou rekvizitu, která je v momentálně nejsledovanějším seriálu televize HBO důvodem veškerých intrik.

Instalace Železného trůnu. foto: foto HBO, Michal Čížek©

Železný trůn, z něhož v knize i v seriálu vládne král Sedmi království, je k vidění v internetové kavárně v přízemí karlovarského hotelu Termal. Zájemci se na něj budou moci posadit a pořídit si u něj fotografii po celou dobu konání filmového festivalu od osmi hodin ráno do osmé hodiny večerní.

Trůn přivezla ze severoirských filmových ateliérů společnost HBO Europe. Na festivalu  uvede také seriál Temný případ a film Stejná srdce.

ČTĚTE TAKÉ:

Filmovou rekvizitu nedávno obdivovala i britská královna Alžběta II., která navštívila filmové ateliéry Titanic, kde se seriál natáčí. Pokušení usednout na něj ale panovnice odolala.

Seriál Hra o trůny, který je natočený podle románů autora George R. R. Martina, se po celém světě těší obrovské popularitě. Sérii vysílá i Česká televize (více čtěte ZDE).

Na první lístky na filmový festival ráno čekaly stovky fanoušků

Stovky filmových fanoušků stojí od rána ve frontě na první lístky na projekce Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Někteří tu byli od 5:00. Ve čtvrtek byly otevřeny první pokladny v pasáži hotelu Thermal, od pátku, kdy festival oficiálně začíná, bude fungovat všech 34 pokladen.

První zájemci přišli brzy ráno. "Byla jsem tu okolo 5:00 ráno. Raději jsem se dobře oblékla," řekla filmová fanynka z Karlových Varů, která byla ve frontě první. Další pak přicházeli krátce po ní. Okolo 8:30 už stálo před pokladnami asi 300 lidí a fronta rychle rostla.

Festival už tradičně deset procent lístků nabízí k rezervaci v předprodeji v pondělí před zahájením festivalu. "Stejně jako v minulých ročnících byly vyprodány během několik minut," sdělil výkonný ředitel MFF Kryštof Mucha.

Ve čtvrtek si mohli filmoví nadšenci koupit lístky ve dvou pokladnách. Od pátku budou k dispozici i ostatní, nově i jedna přímo v areálu koupaliště Rolava, kde je stanové městečko.

Zdroj: ČTK

Autoři:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...