Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Pravda je ještě stále tam venku. Agenti Mulder a Scullyová skončit neplánují

Kultura

  18:00
Americká televizní síť Fox oznámila ve čtvrtek v noci prostřednictvím sociálních sítí, že se oblíbený seriál Akta X vrátí v nové desetidílné sérii někdy na přelomu letošního roku. Oznámení je překvapivé vzhledem k tomu, že minulá série byla přijata vlažně.

Agenti Fox Mudler a Dana Scullyová se vrátili foto: FOX

Podle informací poskytnutých televizí Fox bude mít nová série deset dílů a televize ji odvysílá buď v letoěním prosinci, nebo lednu či únoru příštího roku. Režírovat ji bude znovu Chris Carter, který na Aktech X pracoval již od první série.

David Duchovny a Gillian Andersonová.
David Duchovny a Gillian Andersonová.

Akta X se vrací: Mulder a Scullyová budou bojovat se spiknutím v moderních médiích

Akta X je kutovní sci-fi seriál o dvou zdánlivě nesourodých agentech FBI (Federální úřad pro vyšetřování), kteří se místo za zločinci honí za paranormálními jevy a mimozemšťany. Dočkal se devíti oficiálních sérií, které se natáčely od roku 1993 do roku 2001. V roce 2015 přišla televizní síť Fox s plánem sérii znovu oživit, ačkoliv ve skromnějším měřítku. Místo dvaceti a více dílů, které měly předchozí série, novinka od Foxu měla jen šest. Miniřadu televize odvysílala začátkem roku 2016 a ta nabídla nové příběhy, i pokračování velké mimozemské konspirace, kterou končila poslední devátá série z roku 2001.

Recenze na šestidílnou minisérii byly rozpačité. Ačkoliv se kritici shodovali, že chemie dvojice Mulder a Scullyová stále funguje, tak se sérii nepodařilo plně zachytit ducha původních Aktů X.

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...