Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Předpovídají Simpsonovi budoucnost? Na rok 2021 si nepřichystali nic pěkného

20. ledna 2021 podle Simpsonových. foto: FOX

Doporučujeme
SPRINGFILED - V populárním animovaném seriálu Simpsonovi se v 31. čarodějnickém speciále (Halloween Special) ukazuje rok 2021 jako bezútěšná apokalypsa. Epizoda vyšla minulý rok v listopadu a vzhledem k tomu, že seriál Simpsonovi je znám tím, jak jeho tvůrci náhodně předpovídají budoucnost, uživatelé sociálních sítí se bojí, co tento rok přinese.
  12:02

Leden 20. ledna, kdy Joe Biden oficiálně převezme úřad prezidenta spojených států, je podle Simpsonových začátkem samotného konce světa. Springfield zaplaví roboti, budovy hoří a Homer Simpson se ukryje s puškou na střeše vlastního domu. Přesně tato scéna se mnohým vybavila, když Trumpovi přívrženci ve středu obsadili Kapitol. 

Není to poprvé, kdy se něco podobného v populárním ‚animáči‘ objevilo. V jiném speciálním čarodějnickém dílu z roku 1996 zase Simpsonovi předpověděli útok ozbrojených protestujících na budovu Kapitolu. V epizodě byl důvodem dodatek ústavy zakazující pálení americké vlajky, ale průběh celého incidentu byl podobný skutečným událostem z 6. ledna. 

Taková normální rodinka. Seriál Simpsonovi slaví 25 let.
První díl blíbeného seriálu Simpsonovi měl premiéru 17. 12. 1989.

V roce 2000 zase Simpsonovi odhadli, že se prezidentem stane Donald Trump. „Scenáristé přemýšleli nad tím, kdo by byl tím úplně nejnesmyslnějším a nejhloupějším kandidátem na prezidenta,“ vysvětlila vznik této „předpovědi“ minulý rok Yeardley Smithová, originální hlas Lízy Simpsonové. 

Pokud bychom uvěřili, že Simpsonovi skutečně věští budoucnost, pak se můžeme těšit i na to, že se v roce 2028 americkou prezidentkou stane dcera Donalda Trumpa Ivanka. Tak tomu totiž bylo v čarodějnickém dílu z roku 2016.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!