Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

‚Nevidím v tom pokus o šizení.‘ Předseda poroty Czech Press Photo hájí kritizovaný snímek roku

Za rozhodnutím poroty soutěže Czech Press Photo (CPP) plně stojí její předseda Petr Josek. Fotografií roku se stal snímek Lukáše Zemana, který podle něj zachycuje samici orangutana s umírajícím potomkem na Borneu, kde tito primáti trpí ustupujícím pralesem. Snímek vyvolal kritiku předních fotografů včetně několikanásobného člena poroty CPP Andreje Bána, podle nichž není žurnalistickým snímkem a autor mohl jeho význam posunout formulací popisku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F. Grimes

17. 12. 2018 18:43

Co se vám na tom nelíbí? Je to fotka malé opičky, která umírá jako důsledek odlesňování. Akorát malý detail je že orangutan není opička, není tam žádné odlesňování, a neumírá. Ale jinak vše sedí.

Nicméně si myslím že tyto lidé, kteří jsou ochotni lhát a přikreslovat pro "větší dobro" páchají víc škody než dobra.

0 0
možnosti

17. 12. 2018 18:21

Jestli je malý orangutan živý, tak je to výborné. A to, že by mohl být mrtvý je svým způsobem memento. Vidím jak třeba Šibík třídí své fotky:, tak tento ne, ten to nakonec přežil, tenhle taky ne , jo tenhle by šel, nakonec zranění podlehl, a nazvu to umírající voják.

0 0
možnosti

17. 12. 2018 16:19

Věřím, že "se z toho stane taková kauza, že budou pátrat a hledat v Indonésii opičku", to pana autora fakt nenapadlo.

Proto dodal k - jinak pěkné - fotce slzydojný popisek. S ním měl vítězství jisté - ovšem nebylo to vítězství fotografie, ale toho lživého titulku.

0 0
možnosti