Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Pretty Woman míří na Broadway. Bude z ní muzikál

Kultura

  6:00
NEW YORK - Americký režisér Garry Marshall, který před 24 lety natočil filmový trhák Pretty Woman, se chystá ve svých 79 letech převést slavný milostný příběh na muzikálová prkna newyorské Broadwaye. Podle magazínu Variety už Marshall s kolegou J.F. Lawtonem pracuje na scénáři.

Pretty woman

Producentkou muzikálu je Paula Wagner, která má za sebou například snímek Mission: Impossible. Do chystaného muzikálu hledá skladatele, režiséra a herce.

Ve filmu v hlavních rolích zářili Julia Roberts a Richard Gere. Roberts ztvárnila roli prostitutky Vivian, která sní o princi na bílém koni. Ten se objeví v podobě tajemného milionáře Edwarda Lewise (Gere) a dívka se po jeho boku začíná proměňovat v dámu, která si po peripetiích získá Edwardovo srdce a stane se jeho nevěstou.

Americká herečka Julia Roberts.

V době svého uvedení byl film úspěšný nejen u diváků, ale i u kritiků - Julia Roberts byla za svou roli nominována na Oscara a získala za ni Zlatý Glóbus, na který byl nominován také Richard Gere a Hector Elizondo. Ten ve filmu ztvárnil roli majitele hotelu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!