Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Příběh Čecha, který navrhoval Porsche. Moravská galerie představí Jiřího Kuhnerta

Kultura

  6:00
Kdo byl Jiří Kuhnert? Výstava v Moravské Galerii přestaví cca 110 originálních skic Jiřího Kuhnerta, které vznikaly průběhu jeho práce v designerském studiu Porsche. Skici budou vystaveny v tematických „hnízdech“ (silueta auta, interiéry, kola, konstrukční detaily…). Předpokládaná adjustace skic je na velké formáty překližky, které by odpovídaly tomu, jak se se skicami pracovalo v designerském studiu Porsche. Výstava se pro diváky otevře 2. listopadu.

Kuhnert se rozhodl odejít do designerského studia BMW. Krátce na to onemocněl nádorovým onemocněním a v březnu roku 1979 zemřel. (Na snímku Kuhnertova skica siluety Porsche 928) foto: Magdalena Kunhert / Moravská galerie

Jiří Kuhnert se narodil v roce 1941 v Brně a vzhledem k tomu, že jeho otec byl...
V té době si už přivydělával jako kreslíř zatím neodhalených designerských vizí...

Výstava chce připomenout české veřejnosti Jiřího Kuhnerta prostřednictvím designerských skic, které zůstávají v pozůstalosti jeho rodiny a znovu spojit jeho osobnost s městem Brnem, kde se narodil a vyrůstal. Výstava chce tuto skutečnost připomenout české veřejnosti a představit Jiřího Kuhnerta prostřednictvím designerských skic, které zůstávají v pozůstalosti jeho rodiny a znovu spojit jeho osobnost s městem Brnem, kde se narodil a vyrůstal. 

Jiří Kuhnert - Sketch the Dream

2. 11. 2018–13. 1. 2019

Vernisáž: 1. 11. 2018, 18 hodin (dětská vernisáž od 16 hodin)

Uměleckoprůmyslové muzeum

Kurátoři výstavy: Michal Froněk, Rostislav Koryčánek

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie