Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Příběh jednoho postrachu. Divadlo Na zábradlí uvádí komedii od režiséra seriálu Most!

Komedie Zlatá pláž (2020). Režie: Jan Prušinovský. foto: Divadlo Na zábradlí

Může ošklivý člověk dosáhnout absolutního štěstí? To zjistí chlapec, kterému se podle vzhledu přezdívá Zombík. Crazy komedie Zlatá pláž od dvojice Žváček a Prušinovský se dočká předpremiér 9.,10. a 11. června.
  16:00

Jana Plodková si na jevišti zahraje neurotickou matku, Jiří Vyorálek dobrosrdečného ředitele kamionu, Petr Čtvrtníček nestandardně plastického chirurga a konečně Jiří Černý jako hlavní hrdina Zombie. 

Komedie Zlatá pláž (2020). Režie: Jan Prušinovský.
Komedie Zlatá pláž (2020). Režie: Jan Prušinovský.

„Jarda mi text Zlaté pláže původně poslal jako námět k filmu. Když přišla poptávka ze Zábradlí, zeptal jsem se Jardy, zdali by tohle téma nezpracoval jako divadelní hru. Souhlasil. S Jardou pracuji celkem pravidelně a rád. V divadle jsme realizovali inscenaci Obludov v A-studiu Rubín. Naše spolupráce je celkem přirozená, on má mraky nápadů, takže toho nemusím moc vymýšlet, text poznámkuju spíš dramaturgicky,“ přibližuje vznik inscenace režisér Jan Prušinovský.

„Jarda většinou napíše tři až čtyři verze, které se mnou průběžně konzultuje. Když se text dostane ke mě, tak ho ještě ladím. Jardovi nevadí, když do něj ještě vstupuji, pokud se mu něco nezdá, ozve se a já ho respektuju,“ popisuje Prušinovský vznik Zlaté pláže. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!