Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Příběh kouzelné Salome. Zpěvák Lipo a hudebník Jan Braun se v nové písni inspirovali biblickou postavou

Lipo, Jan Braun - Salome. foto: Radek Kudláček

PRAHA - Populární český rapper Lipo láká na chystanou desku první písní Salome. Melancholickou píseň s doprovodem muzikanta Jana Brauna doprovází umělecky laděný videoklip.
  18:00

Co všechno je člověk schopný udělat pro lásku? Je možné, že láska zakázaná je zároveň i láskou osudovou? A jde vůbec zradit takový typ lásky?“ poodhaluje Lipo, jaké otázky ho při tvorbě textu písně napadaly. Ostatně, není prvním umělcem, kterého biblický příběh tajuplné krásky Salome inspiroval – její osud zpracoval ve své hře už Oscar Wilde, na jeho námět později vznikla i opera Richarda Strausse.

Lipo, Jan Braun - Salome.
Lipo, Jan Braun - Salome.

V písni mu hostuje jako zpěvák Jan Braun. „Honza je jeden z největších talentů, jaké jsem za poslední dobu poznal. Kromě nezaměnitelného hlasu ho zdobí také velký autorský potenciál. Právě s producentem spolupracujeme na jeho prvních vlastních písních a mohu prozradit, že se posluchači mají na co těšit,“ říká Lipo, vlastním jménem Jonáš Červinka.

Uhrančivá Salome jako symbol smyslnosti, ale i zrady a nedosažitelnosti se stala také předlohou doprovodného videoklipu. Za jeho námětem a režií stojí již tradičně sám interpret.

Autor: