Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Příběh roztomilého robůtka. Komedie Číslo 5 žije se dočká nové verze

Kultura

  5:00
Studio Spyglass media chystá remake oblíbené komedie Číslo 5 žije (Short Circuit). Podle prvních informací chce studio zasadit snímek do latinskoamerických reálií a obsadit ho místními herci.

Snímek Číslo 5 žije (1986). foto: Columbia Pictures

Snímek Číslo 5 žije vypráví příběh experimentálního armádního robota Johnnyho 5. Po zásahu bleskem se v něm probudí téměř lidský rozum a cítění. Následně uprchne a dostane se do péče starostlivé Stephanie (Ally Sheedyová), jež robota považuje za mimozemšťana. Je pochopitelné, že armáda chce svůj uprchlý kus techniky zpět...

Snímek Číslo 5 žije (1986).
Snímek Číslo 5 žije (1986).

Snímek z roku 1986 režíroval John Badham (Vítězové, Drákula) a scenáristicky jsou pod ním podepsaní S. S. Wilson  a Brent Maddock (oba Wild Wild West, Chvění) .

Z filmu a jeho maskota se stal takový hit, že o dva roky později přišlo pokračování. To dostalo do vínku jiného režiséra a možná právě kvůli tomu ochabl divácký zájem. Studio Columbia Pictures mělo údajně plány i na třetí díl, ale na ten nikdy nedošlo.

Podle magazínu Variety myslí filmové studio Spyglass vážně restart celé série.  Najalo proto scenáristy Eduarda Cisnerose (Legalize Love) a Jasona Shumana (Poloviční bratři). Blíže neupřesněný děj by měl být zasazený do latinskoamerického prostředí. 

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...