Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Přichází Mandalorian. Nový seriál ze světa Star Wars láká na ukázku i pozitivní první ohlasy

Drsňák lovec. Seriál Mandalorian (2019). Režie: Jon Favreau. foto: DISNEY

PRAHA - Chystaný akční seriál Mandalorian (The Mandalorian) bude vlajkovou lodí chystané streamovací služby Disney+. Dobrodružný příběh nájemného lovce má ukázat temnou univerza tvář Star Wars.
  18:00

Děj seriálu bude zasazen mezi šestou epizodu Návrat Jediho (1983) a sedmou s podtitulem Síla se probouzí (2015). Hlavním hrdinou je lovec oblečený do mandalorianské zbroje, kterou v původních filmech proslavili padouch Boba Fett a jeho otec Jango Fett. 

Příchod hrdiny. Seriál Mandalorian (2019). Režie: Jon Favreau.
S kulometem. Seriál Mandalorian (2019). Režie: Jon Favreau.

Výkonný producent a režisér Jon Favreau (Lví král, Iron Man) koncem srpna sdělil webu Hollywood Reporter, že Mandalorianem chce divákům ukázat temnou, zvrácenější stranu Star Wars. 

První ukázka v lecčem připomíná postapokalyptickou ságu Šílený Max. Diváci mohou vidět helmy naražené na kůlech, nehostinnou poušť i její obyvatele. Přitom ale jasným způsobem vysílá signál, že tohle jsou stále fanoušky zbožňované Star Wars - droidi, blastery a vesmírné koráby. 

Mandalorian je ambiciózním projektem. Podle společnosti Disney stála první série více než 100 milionů dolarů. To by v podstatě znamenalo, že každá z osmi epizod stála zhruba 12,5 milionů dolarů, přibližně tolik, kolik stály poslední epizody Hry o trůny

První reakce jsou bez výhrad kladné „Právě jsem viděl třicet minut z první epizody Mandaloriana. Působí to jako vzrušující návrat k původní filmové trilogii. Je to jako velkorozpočtový film místo televizní série,“ myslí si Peter Sciretta, editor webu Slashfilms.com.  „Vypadá to intenzivně, překvapivě temně a hodně draze,“ myslí si Lindsey Bahrová, recenzentka AP. 

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...