Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Přijmout kritiku je součást talentu. Nad špatnými recenzemi je potřeba se nevztekat, ale zamyslet

Zkušená hudební kritička a teoretička Dita Hradecká před časem na portálu Opera Plus publikovala kritiku na koncert klavíristy Lukáše Vondráčka. Umělec reagoval tím, že sepsal otevřený dopis, v němž uvedl, že kvůli této, dle něj nekorektní, recenzi ruší své koncerty v Praze. Své rozhodnutí posléze odvolal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přijímat kritiku není součástí talentu, ale profesionality. Jinak ok.

0 0
možnosti

P45e31t82r 95S29o20k51o68l

20. 1. 2020 7:10

Kritikům umění je dovoleno vše, ale běda jak začnete s kritikou kritiků umění. ;-D

0 0
možnosti

napsal jsem, že trestá posluchače. Kromě toho bylo převe zřejmé, že koncertovat bude, porušit uzavřené smlouvy by ho přišlo draho. Omlouvám se za dlouhý nastavovaný příspěvek, ale se zaslánem Janě Machalické mám zdřívějška špatné zkušenosti. Ale tím tady končím, na nic dalšího reagovat nehodlám.

0 0
možnosti

Jak řekl jeden polský spisovatel, Česko je taková spokojená koule, která svět nepotřebuje. Je to tak. To chce čas. Měli jsme tady dlouho komunisty a to nás uhnětlo.

0 0
možnosti

Janě Machalické je jako obvykle jasno a zase víc soudí než přemýšlí. Prý střílím do vlastních řad, protože ona si neumí představit nic jiného nežli střelbu. Tedy jen krátce: Umělecká kritika je podle mého vstup do diskuse, nikoli výstupní kontrola uměleckého výrobku. Kritik by měl hodně dobře znát materii, o níž píše, měl by znát rozhodně víc než jen pražskou produkci, dokonce víc než jen republikovou produkci. Už jen proto považuji stav zdejší umělecké kritiky, přinejmenším hudební a divadelní, za hodně nedobrý, a to nikoli až tak osobně jako systémově - kritikou se odborník neuživí a poznávat potřebné musí za vlastní peníze, které většinou nemá, tak čemu se divit? Kritik nemůže být v soudech objektivní, ale musí se oprostit od osobních animozit, což zrovna Machalické nejde a nikdy nešlo a trochu jsem to, možná mylně, četl i u Dity Hradecké. Machalická také vždycky cituje jen to, co se jí hodí do krámu, tedy zamlčela, že jsem hned zapochyboval také o reakci pana Vondráčka, a napsal js

0 0
možnosti

P60e93t21r 16L78a46b35a76j

19. 1. 2020 17:33

"Obě tyto disciplíny jsou svázané, jedna potřebuje druhou..."

Bez umění by byla společnost určitě chudší. A proto taky různé formy umění civilizace provozuje po celou dobu své existence.

Ale bez kritiků se po většinu času civilizace obešla.

0 0
možnosti

Jaká pachut umělec měl tento týden v Praze 3 koncerty a tím jasně odpověděl.

0 0
možnosti