Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Prima chystá zpívání v kostýmu. Mezi porotci zábavné show Zlatá maska nechybí Jiřina Bohdalová

Zábavná show Zlatá maska. foto: TV PRIMA

PRAHA - Stejnou měrou zábava i detektivní hra. Pod velkolepými kostýmy zpívají známé československé celebrity. Kdo je kdo? Pořad Zlatá maska uvidí diváci poprvé 3. září ve 20:15.
  5:00

Zlatá maska vznikla jako zakoupená licence původního jihokorejského pořadu Král maskovaných zpěváků z roku 2015. Pořad je založen na jednoduché premise - populární celebrity proti sobě soupeří ve zpěvu oblečené do výrazných celotělových kostýmů. Kdo dostane daný týden nejméně hlasů, je odmaskován a diváci se konečně dozvědí jeho identitu. 

Přihlížející porotci mohou na základě indicií hádat, kdo pod kostýmem je, ale o odmaskování rozhodují svými hlasym hlavně diváci. O jejich přízeň se bude ucházet dvanáct soutěžících.

Zábavná show Zlatá maska.
Zábavná show Zlatá maska.

Pořad se stal tak populárním, že si licenci na něj zakoupily televize po celém světě. Svou vlastní verzi mají například Austrálie, Mexiko, Finsko, Francie, Německo, Spojené státy nebo Vietnam. Mutace se ale v jednotlivých regionech liší - ve Spojených státech je například pořad The Masked Singer (Maskovaný zpěvák) předtočený. V německé mutaci se zase vše odehrává naživo přímo před diváky v hledišti.  

Panda

Králík

Bubák

Lev

Krokouš

Jednorožec

Do československé verze, jež budou souběžně vysílat televize Prima a JOJ, byli vybráni čtyři porotci/detektivové - Jakub Prachař, Libor Bouček, Michal Hudák a Jiřina Bohdalová. Moderátorem bude Martin Pyco Rausch. 

Údajně téměř nikdo netuší, kdo se skrývá pod maskami Lva, Krokouše nebo Bubáka. Neví to ani lidé ve štábu, pochopitelně kromě režiséra, dramaturgů, maskérů a kostymérů. Pořad byl je kvůli maximálnímu utajení natáčen v maďarské Budapešti. 

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.