Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Příznivci Strun podzimu o dva koncerty nepřijdou, mohou je sledovat na streamu

Kultura

  10:00
Také festival Struny podzimu byl postižen lokdownem, ze svého letošního programu stačil uspořádat pouze dva úvodní open air koncerty, jednak Avishaie Cohena, jednak Daniela Hopea.

Brandt Brauer Frick Ensemble foto: Struny podzimu

Pořadatelé festivalu ale ruce do klína nesložili a dva z plánovaných koncertů se jim podařilo domluvit formou internetového streamu, pro diváky zdarma. Hned tuto neděli to bude od 20 hodin desetičlenné těleso Brandt Brauer Frick Ensemble, které zahraje v berlínské Kuppelhalle a virtuálním „mostem“ se vystoupení přenese za českými posluchači. Hudba souboru je označována jako akustické techno, což je, jak uvidíme, jen zdánlivý protimluv.

Druhým streamovaným koncertem pak bude 6. listopadu projekt Twilight People hvězdného kontratenoristy Andrease Scholla, který zazpívá za doprovodu klavíristky Tamar Halperinové ve wiesbadenském Kurhausu. Ten podle pořadatelů svojí architekturou výrazně připomíná pražské Rudolfinum, které mělo koncert původně hostit.

Pořadatelé u obou koncertů slibují vysoce nadstandardní kvalitu zvuku i obrazu. Ze zbývajících dvou programových položek letošních Strun podzimu koncert brazilského kytaristy a zpěváka Viniciuse Cantuarii zcela odpadl, recitál Jiřího Suchého se přesouvá na rok 2021, kdy náš přední divadelník oslaví devadesátiny.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!