Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pro první festivalové vstupenky si ve Varech přišly stovky lidí

Kultura

  12:45
KARLOVY VARY - Několik set lidí si ve čtvrtek ráno vystálo frontu na první volně prodávané lístky na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Prodej vstupenek na MFF Karlovy Vary foto: ČTK

První zájemci přišli k pokladnám už před šestou hodinou ranní. Vstupenky na páteční a sobotní filmová představení se začaly prodávat v 9 hodin. To už u pokladen stály asi čtyři stovky lidí. Festival začne oficiálně v pátek.

"Přijeli jsme z Neratovic. Od včerejška (středy) jsme tady ubytovaní. Jsme tu od 6:00. Minulý rok jsem tu byl až v půl sedmé a byl jsem trochu dál, takže letos jsme si přivstali," řekl Pavel Dvořák, který stál ve frontě mezi prvními.

Prodej vstupenek na MFF Karlovy Vary

Na karimatkách, v sedě nebo s knihou v ruce ale dnes před hlavními pokladnami v hotelu Thermal čekali na lístky mladí i senioři. Mezi prvními byl i jednašedesátiletý Vladimír Korbel z Nové Role. "Už jsem se za ten rok nemohl dočkat," usmíval se se sedmi lístky, které si na první festivalové dny koupil.

Vše za 65. Už 13 let

Do prodeje půjde celkem zhruba 125 tisíc lístků. Prodávají se vždy na aktuální den a den následující. Jen ve čtvrtek, kdy se pokladny otevřely poprvé, byly v nabídce lístky na pátek a sobotu.

Přípravy na 48. ročník MFF Karlovy Vary

Držitelé festivalového pasu mají v ceně nárok na tři lístky na tři různá představení denně. Vstupenky na další si ale mohou přikoupit. Cena je stejná jako loni, 65 korun. Jak uvedl prezident festivalu Jiří Bartoška, ceny se za posledních 13 let nezměnily.

Autor: