Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Progresivní Shotgun festival nabídne druhý víkend září živá vystoupení i DJe

Slovensko-cest

  17:00
PRAHA - V progresivní dramaturgii i letos pokračuje 9. a 10. září elektronický festival Shotgun v česko-polsko-německém Trojzemí. Do Hrádku nad Nisou třináctý ročník přiveze projekty Headless Horseman, Commix, Chino&B.Baran, Ruffhouse nebo Christian S. Dvě stage Shotgun festivalu se zaměří na techno, house, ale také na elektronickou hudbu s drumandbassovými kořeny.

Christian S. foto: Reprofoto

Tajemný a v kapuci zahalený Headless Horseman patří mezi čerstvá jména berlínské techno scény. Letos vydal debutové album, které českému publiku na festivalu představí v živém vystoupení. Novou krev polské scény zastoupí dvojice Chino&B.Baran, domácí elektroniku zastoupí druhý zářijový víkend čerstvý držitel ceny Anděl Hrtl.

Headless Horseman

Po Leně Willikens dorazí na sever Čech zahrát další zástupce vydavatelství Cómeme. Christian S. z Kolína nad Rýnem, jehož djské sety stojí na symbióze techna, disca či acidu. Z kultovního drumandbassového vydavatelství Metalheadz přiveze svoji čerstvou produkci sólo projekt Commix, který se letos k lámaným beatům vrátil po pěti letech. Z Bristolu pak temnou fúzi techna a drumandbassu přiveze zástupce trojice Ruffhouse.

Shotgun festival dále nabídne letos již druhé vystoupení eklektické djky z Lipska Kali Avaaz, která v setech obratně kombinuje rovné i polámané beaty. Ze Slovenska se přijede talentovaný Fvlcrvm sklízející úspěchy daleko za hranicemi rodné země. Obdivovatel soundtracků a černé hudby si zahrál po boku Hudson Mohawke či Faltyho DL.

Zahraniční hosty doplní domácí formace Seed, Endless Illusion, Polygon či Volnej Průběh. Během léta pořadatelé ohlásí dalšího zahraničního hosta, stále běží prodej limitovaných jednodenních a dvoudenních vstupenek.

Autor: