Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Projekt Hotspot představí české muzikanty na netradičních místech. Jako první zahrál Floex s robotem Josefem

Multimediální umělec Floex a robotický bubeník Josef. foto: HOTSPOT

Slovo hotspot by se doslova dalo přeložit jako horké místo. Stejnojmenný projekt posluchačům představí nejzajímavější hudební projekty na zajímavých, netradičních a „horkých“ místech po České republice. Jako první se v rámci projektu představil Floex.
  16:45

Atmosferická hudba a k tomu betonová poetika obrovského Strahovského stadionu.  V záznamu se střídají momenty natočené kamerami v intimní blízkosti hudebníka s působivými vzdušnými záběry z dronu. Vše doplňuje skvělý zvuk. 

Multimediální umělec Floex a robotický bubeník Josef.
Multimediální umělec Floex a robotický bubeník Josef.

“K DJ setům přistupuji trochu jinak než ke koncertní tvorbě. Myslím, že jde především o to vystihnout energii, náladu, flow. Do setu jsem zakomponoval řadu svých oblíbených producentů, ale také se tam objevují moje tanečnější remixy, anebo producenti, jako například Deltawerk, kteří pro mě remix v minulosti udělali,“ vysvětluje Floex, vlastním jménem Tomáš Dvořák. 

„Nejzajímavější věc na setu je ale použití našeho bubenického robota Josefa, kterého naživo programuji a v reálném čase s beaty improvizuji,” dodává. 

Robot Josef je hlavní postavou celosvětově úspěšné počítačové hry Machinarium (Amanita Design), jejíž soundtrack má na svědomí právě Floex.

V rámci projektu je v plánu mnoho dalších koncertů na zajímavých místech. Detaily jsou ale přísně pod pokličkou. Pokud koronavirová situace dovolí, zúčastní se časem i zahraniční hosté a možná i omezený počet diváků,