Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Rakeťák míří ke hvězdám. Taron Egerton se představuje jako Elton John v nové ukázce

Kultura

  18:00
LONDÝN - Filmy o britských hudebních tělesech jsou nyní v kurzu. Na Bohemian Rhapsody naváže snímek Rocketman (Raketový muž) režiséra Dextera Fletchera. V nové ukázce herec Taron Egerton předvádí, že má gesta Eltona Johna skvěle nastudována. Snímek zamíří do českých kin 30. května.

Taron Egerton jako Elton John. Snímek Rocketman (2019). Režie: Dexter Fletcher. foto: New Republic Pictures

Pro režiséra Dextera Fletchera (Orel Eddie, Kick-Ass) nastalo velmi úspěšné období. Po vyhazovu Bryana Singera od snímku Bohemian Rhapsody na Fletcherova bedra připadlo jeho dokončení. Od hudebních biografií si dlouho neodpočinul, protože do kin zanedlouho přijde Rocketman.

Neuvěřitelná zásoba drog a neskutečné pódiové kreace. Hvězda Eltona Johna v sedmdesátých letech strmě stoupala. Snímek se má věnovat právě začátkům zpěváka, který si svůj počáteční nedostatek sebedůvěry kompenzoval bílým práškem. Zároveň byl ale celou dobu hudebním géniem, který ohromoval již při svých studiích na Královské hudební akademii (Royal Academy of Music). 

Elton John přilákal do 02 areny 13 tisíc fanoušků.
Hlavně nápadně. Nový trend, jak správně vyšňořit ženicha, vypadá trochu jako...

Z nové ukázky je patrné, že se snímek bude pochopitelně snažit navázat na obrovský úspěch Bohemian Rhapsody. Odpovídala by tomu kamera i rozvržení jednotlivých scén. Rocketman se bude odlišovat tím, že má údajně obsahovat mnoho snových pasáží, možná vlivem Johnových drogových excesů.

Výrazného muzikanta si zahrál Taron Egerton. Ten se proslavil hlavně jako Eggsy ve filmové sérii Kingsman. S Dexterem Fletcherem spolupracoval již dříve na snímku Orel Eddie. Pokud se dá věřit propagačním materiálům, tak Egerton nazpíval Eltonovy písně sám a studio ho nepředabovalo. Ve filmu se dále objeví Jamie Bell jako Eltonův hudební partner Bernie Taupin, Richard Madden jako jeho manažer a Bryce Dallas Howardová jako Eltonova matka Sheila.

Autorem scénáře je Lee Hall (Válečný kůň, Billy Elliot). Jedním z producentů je i David Furnish, životní partner Eltona Johna. Zajímavostí je, že ve druhém Kingsmanovi s podtitulem Zlatý kruh si Taron Egerton zahrál přímo po boku Eltona Johna, takže se oba dva dobře znají.