Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Rapper Childish Gambino musí k soudu. Údajně okopíroval svůj největší hit This is America

Childish Gambino a This is America. foto: YOUTUBE

LOS ANGELES - Rapper Kid Wess zažaloval Childish Gambina (umělecké jméno herce Donalda Glovera), že ve svém hitu This is America z roku 2018 vykradl jednu z jeho písní.
  17:00

Rapper Kidd Wes (vlastním jménem Emelike Nwosuocha) tvrdí, že píseň velmi podobnou Gambinově hitu nahrál o dva roky předtím na hudební platformu Soundcloud. Žaloba podaná k newyorskému soudu uvádí podobný rytmus i refrén obou písní. Podobné si mají být i textově. 

Jako píseň roku a nahrávku roku vybrala americká hudební akademie skladbu This...
Americký hudebník Childish Gambino se stal prvním rapperem, který získal...

Písni This is America (To je Amerika) se v roce 2019 podařilo vyhrát hned dvě Grammy - za nejlepší nahrávku a píseň obecně. Nahrávka byla (a stále je) sociálním komentářem k současnému stavu Ameriky. Takovým komentářem ale je i píseň Made is America (Vyrobeno v Americe), ze které, jak Kidd Wes tvrdí, Gambino čerpal. 

Kidd Wes předložil výsledek zkoumání od najatého muzikologa, který potvrdil, že podobnost obou písní dost možná není náhodná. Wes teď po Gambinovi chce blíže nezveřejněnou částku za škodu a úšlé zisky. 

Témata: Hudba, Kultura

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...