Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Rapperka Nicki Minaj skončila s kariérou. Chci se věnovat rodině, napsala

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Zpěvačka Nicki Minaj (vlastním jménem Onika Tanya Marajová), která se proslavila nevybíravými texty a charakteristickou image, oznámila novinku překvapeným fanouškům na sociální síti Twitter. Minaj se stala první rapperkou, která celosvětově prodala více než 100 milionů nahrávek.

Raperka Nicki Minaj na Met Gala v New Yorku. foto: Reuters

Minaj oznámila novinku svým dvaceti milionům fanoušků na sociální síti Twitter. Informace byla o to překvapivější, že zpěvačka předtím nemluvila o svatbě, ačkoliv si na sociálních sítích změnila přezdívku na Ms. Petty podle příjmení svého současného přítele Kennetha Pettyho, nebo o tom, že by čekala potomka.

Nicki Minaj.
Zpěvačka Nicki Minaj ve zlatých poloprůhledných šatech

„Rozhodla jsem se skončit a mít konečně rodinu. Vím, že jste teď šťastní. Svým fanouškům vzkazuji, aby dále poslouchali mé písně a živili můj odkaz, dokud nezemřu,“ napsala v příspěvku, který sdílelo již více než 160 tisíc lidí. Fanoušci spekulují, zda jde o konec definitivní, nebo zda si jen zpěvačka chce odpočinout. 

V případě Nicki Minaj lze tvrdit, že měla velice úspěšný start, na který se jí ale nikdy nepodařilo úplně navázat. Na světovou hudební scénu vtrhla s albem Pink (2010) a z něj vzešlým singlem Starships (2012). Vydala ještě další dvě alba The Pinkprint (2014) a Queen (2018), která se ale dočkala poněkud vlažnějšího přijetí a slabších prodejů v porovnání s veleúspěšným debutem. 

I tak je ale první rapperkou v historii, která prodala více než 100 milionů alb. Na svém kontě má dokonce šest cen American Music Awards a deset nominací na Grammy

Je nicméně pravdou, že zpěvačka se poslední měsíce potýkala s nezájmem promotérů o svou osobu. Na svém posledním turné byla dokonce nucena několik koncertů (včetně toho v Bratislavě, který měl proběhnout letos v únoru) takřka na poslední chvíli odříct. Po skončení katastrofální koncertní šňůry dala zpěvačka v dubnu vale svým dlouholetým manažerům. Poslední kapkou mohl být neúspěch na hudebních cenách, jako byly například MTV Video Music Awards.