Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rasputin proti britským agentům. Kingsmani vyrážejí na první misi v nové ukázce

Kultura

  13:00
LONDÝN - Britskou tajnou organizaci Kingsman znají diváci již ze dvou filmů. Teď se ale v doprovodu herce Ralpha Fiennese podívají na její samotný počátek. Agenti se budou muset postavit tomu největšímu zlu během zuřící první světové války. Premiéra filmu v českých kinech je plánovaná na 17. září 2020.

Rasputin. Snímek The King´s Man: První mise (2019). Režie: Matthew Vaughn. foto: 20th FOX CENTURY

Když se skupina nejhorších světových zločinců a tyranů spojí, jeden muž musí povstat, aby je zastavil. Tak zní oficiální nástin děje připravovaného filmu ze světa agentury Kingsman. „Civilizovaná, leč neúprosná,“ zazní o organizaci v traileru. Podle záběrů z akčních scén tomu nelze nedat za pravdu. 

Gavrilo Princip páchá atentát. Snímek The King´s Man: První mise (2019). Režie:...
Boj s noži. Snímek The King´s Man: První mise (2019). Režie: Matthew Vaughn.

Do režisérského křesla po dvou původních kingsmanovských filmech znovu usedl Matthew Vaughn (Kick Ass, X-Men: První třída). O scénář se postarala Vaughnova častá spolupracovnice Jane Goldmanová. Ta na sebe poslední dobou upozornila hlavně jako tvůrkyně (showrunnerka) seriálu ze světa Hry o trůny. Jinak ale napsala scénář i k původním dvěma Kingsmanům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) a Kick-Ass (2010).

Ve filmu se pochopitelně kvůli zasazení před původní filmy neobjeví Eggsy (Taron Egerton), Galahad (Colin Firth) a Merlin (Mark Strong). Nový film ale nabídne vlastní plejádu hvězd - Gemmu Artentonovou, Daniela Brühla, Harrise Dickinsona nebo Rhyse Ifanse. Hlavního z agentů, vévodu z Oxfordu, ztvární oblíbený herec Ralph Fiennes (Grandhotel Budapešť, Bílá vrána).

Kingsman: Tajná služba (2015), první snímek ze série, byl masivní úspěch u diváků i kritiky. Při rozpočtu 81 milionů dolarů si z kin celosvětově odnesl 414 milionů. Druhému dílu Kingsman: Zlatý kruh (2017) se vedlo o něco hůře - při rozpočtu 104 milionů si jich z kin odnesl „jen“ 411.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!