Pátek 23. dubna 2021svátek má Vojtěch 11 °C polojasno Předplatné LN

Diskuse k článku

RECENZE: Smrtící koktejl z Brna. Hlava Medúzy bohužel příběhem zabije spíše diváka

Detektivní seriál České televize Hlava Medúzy by se neztratil ani na prestižním Festivalu otrlého diváka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Dobrý 15.1.2021 22:03

Rád se dívám na české filmy a seriály. Ale bohužel, stačilo mi prvních 5 minut a musel jsem to vypnout abych nedošel psychické újmy.:-(Rv

J. Končelová 3.2.2021 20:57

:-/jsem strašně zklamaná, 3 díly jsem dala, ale další Dům na konci ulice vypínám po pár minutách. Zdravím všechny, co zvládly utéct před psychickou újmou jako já. Děs a hrůza Rv:-(

B. Rameš 14.1.2021 14:44

Osobně jsem ke sledování další seriálové detektivní lahůdky z brněnské dílny ČT nenašel odvahu. Případ pro exorcistu ve mně zanechal příliš hluboký dojem.

M. Šejna 14.1.2021 14:15

Jsem ochoten odpustit poněkud nelogický scénář, pokud je děj napínavý a divák se nenudí.

Zcela šílená byla ale svérázná "inovativní" práce kameramana. Kameraman byl buďto trpaslík, nebo měl kameru neustále umístěnou v rozkroku.

Škoda, že Čvančarová nenosí v seriálu minisukni. V takovém případě by dnes už celá republika znala, jaké nosí Čvančarová kalhotky, a pokud chodí naostro, tak jaký sestřich má její klín.

;-D

J. Pernicová 19.1.2021 15:29

Na TV se dívám málokdy, ale tohle vypadá na výborný sitcom. Asi tomu dám šanci. ;-D

T. Hlaváč 13.1.2021 8:40

Jasně, nebyla to přesná rekonstrukce skutečných zločinů a skutečná policie pracuje jinak. Cílem je ale podle mého lidi pobavit, aby zapomněli na současné problémy, a to se podařilo.

J. Stejskal 15.1.2021 18:16

;-D

I. Koubová 13.1.2021 5:44

Ve srovnání s jinými detektivními seriály je tento úplné dno - scénáristicky, po režsérské strnánce i herecky. Rv

P. Jaron 12.1.2021 23:31

Hezká a přesná recenze. Jen se zapomnělo na výborné herecké výkony.

A. Kadlec 13.1.2021 7:12

Recenze? Vždyť je to převyprávění děje, jak to dělají děti v základních školách při referátech z literatury! Dá se sice poznat, co si o tom díle autor myslí, ale k recenzi to má opravdu daleko. To by tam musela být přece jen špetka nějakého odborného pohledu.

H. Kotaz 16.1.2021 8:20

!!!!!!

T. Dobrý 15.1.2021 22:06

Kdo? Koho máte na mysli??? Čvančarová - totální úlet. Jako by nikdy předtím nic nenatočila. Herečka amatérského divadla by to asi zvládla lépe.

L. Šikl 12.1.2021 22:20

Docela ujetá kravina.

P. Mašek 12.1.2021 20:54

Výborné bylo, jak ta paní šla v noci hlídat do místa zločinu a všechno tam úplně sama vyřešila. To přepadení její domácnosti potvrzuje, že scénař asi psal bratr té geniální kriminalistky, na práškách zřejmě neustále ;-D

J. Majer 12.1.2021 18:41

Recenzent má právo říci že se mu něco nelíbí. Má také jistě dost invence aby napsal něco lepšího než je Hlava medusy. To mu nikdo nemůže upírat. Prozrazením děje detektivky se ovšem dopustil zločinu neodpustitelného.

H. Kotaz 12.1.2021 19:00

Také čekám a to už dlouho, kdy nám recenzenti, kritici, napíší něco, co bude na nějakou tu cenu za kvalitu.

Jak to říká nejen režisér Troška - diváci rozhodnou, zda jsem to natočil pro ně, nebo pro kritiky.

J. Stejskal 15.1.2021 18:17

Tady je to bohužel jasné.

P. Victorin 12.1.2021 18:17

Bylo tam několik pitomostí, zejména ohledně patologické agresivity bratra vyšetřovatelky na toaletě benzínky a závěrečného nevěrohodného přepadu její domácnosti podezřelým amorálním podnikatelem, ale děj měl "tah" a věřím, že udržel pozornost řady diváků, včetně mé maličkosti... ;-)

H. Kotaz 12.1.2021 18:56

Ano, koukatelné.

I nadále.

M. Sláma 12.1.2021 18:15

R^ ;-D


Jsme inspektoři, ohlásili se agenti do Vrbětic. Později se ozval výbuch

Lidé v okolí Vrbětic protestovali po výbuších proti skladu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Přijeli do muničních skladů ve Vrběticích a prokázali se jako zaměstnanci ostravské firmy Imex Group. Jednalo se však o...

Muž z Imex Group: Do beden k odeslání by se ve Vrběticích nikdo nedostal

Vjezd do bývalých muničních skladů ve Vrběticích | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Sklady ve Vrběticích na Zlínsku, které podle českých tajných služeb vyhodili do povětří ruští tajní agenti, měla...

Války budoucnosti mohou probíhat v lidské mysli, říká bezpečnostní analytička

Kristina Soukupová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Její znalosti sice využívají vojáci a jeden kolega ji prý s nadsázkou navrhl jmenovat čestnou generálkou britské...