Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Režisér Wes Anderson láká na nový snímek The Grand Budapest Hotel

Kultura

  14:30
Autor filmů jako Až vyjde měsíc, Fantastický pan Lišák, Darjeeling s ručením omezeným nebo Život pod vodou chystá pro své fanoušky další lahůdku. Jak uvedl časopis Variety, snímek s názvem The Grand Budapest Hotel bude uveden do kin 7. března 2014.

The Grand Budapest Hotel - nový film Wese Andersona. foto: Reprofoto

Film vypráví o dobrodružstvích Gustava H., legendárního ředitele slavného budapešťského hotelu v období mezi světovými válkami, a Zero Mustafy, hotelového poslíčka, který se stane jeho nejvěrnějším přítelem. Příběh se točí kolem krádeže a nalezení nesmírně cenného renesančního obrazu a bitvy o nevídané rodinné bohatství. A také kolem vraždy, ze které je Gustav neprávem obviněn... To vše na pozadí dramatických změn proměňující se Evropy.

V novém filmu hrají Ralph Fiennes (Gustav), F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Tom Wilkinson a Owen Wilson.

ČTĚTE TAKÉ

Zda The Grand Budapest Hotel zopakuje úspěch a popularitu předcházejících Andersonových snímků, na to si musíme počkat až po uvedení do kin. Alespoň z traileru je ale zřejmé, že některé atributy režisérova stylu jsou přítomné i v tomto snímku - dokonalá výprava, vynikající obsazení, záliba v hravé až "hračičkářské" poetice, jemný humor i situační gagy...

  

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...