Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

‚Trump je prase‘. Koncert Rogera Waterse jako divadlo s politickým rozměrem

V pátek 27. dubna v pražské O2 Areně koncertoval Roger Waters a pro velký úspěch v předprodeji si totéž zopakuje i v sobotu. Určitě bez jakékoli změny. Protože to, co Waters předvádí, není rockový koncert. Je to divadelně-filmové představení. Možná až příliš dokonalé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2. 5. 2018 23:01

Připisovat Rogerovi levicovost je myslím nepochopení jeho duše. Tvrdě pral do všeho, co jen trochu zasmrádá lživostí, falší, neúctou k prostým lidským hodnotám a snobstvím. Roger je geniální muzikant a vizionář, nikdo od něho nechce nějaké rozbory a analýzy. Svou angažovaností se kdysi rozhádal s kapelou. Ale umělecká proklamace, třeba zjednodušeným pohledem, je jeho styl, a dělali to i Lennon, Bono nebo Gabriel. A smyslem bylo rozčeřit vody a donutit lidi přemýšlet, protože hudba jim otevře mysl, v dnešní době už na tu záplavu společenských žvástů imunní. Schytali to Trump, ale i Putin, Siao Pching, Johnson i současní panáci z EU. Prostě všechen nabubřelý a přemoudřelý byrokratický establishment, lidem vzdálený. A skrze provolání "všichni jsme z Afriky" to schytal i Zeman a Okamura, naši malí fašounci. A dobře tak! Jinak koncert skvostný, letící prase nemohlo a nesmělo chybět, a podle mne absolutními vrcholy večera byly Welcome to the Machine, Dogs, Us and Them a Comfortably Numb.

0 0
možnosti
RH

30. 4. 2018 12:31

Miluju tyhle revolucionáře, co mají vlastní letadla a plnou hubu sociální spravedlnosti. V bolševismu nežili ani vteřinu, ale vědí, že je skvělej. Jinak muzikant par excelans...

0 0
možnosti
PC

28. 4. 2018 18:48

Přes všechen obdiv a lásku, kterou k hudbě Floydů chovám, je třeba konstatovat, že Waters je magor....

0 0
možnosti
JD

J. Dresler

28. 4. 2018 16:46

Pro levicové idealisty byl příkladným prezidentem Obama. Ten diktátorům a teroristům vyklidil pole a staral se jen o nerealistickou reformu zdravotnictví.

Výsledkem byl brutální nárůst terorismu, pozice Putina i agresivita KLDR.

0 0
možnosti
MP

28. 4. 2018 21:04

Mne vzdy pobavi kdyz o "nerealisticke reforme zdravotnictvi" pisi lide kteri ziji v zemi kde je vpodstate zdravotnictvi zdarma. Reforma samozrejme musi prijit, U.S.A. jsou jedina vyspela zeme ktera nema univerzalni zdravotnicky program.Americane umiraji drive nez obcane ostatnich vyspelych statu, Co se tyce detske umrtnosti, jsou U.S. az za Portugalske, Slovenskem, Koreji a Madarskem. To jen tak namatkou. Co se tyce terorismu, statistiky dokazuji ze Obama nevyklidil pole (treba dronovych utoku bylo vic nez za Bushe). A ac slioval ze zavre Guantanamo, nedoslo k tomu. Jen proste nemel takovou valecnickou retoriku jako Bush mladsi nebo ten trouba co je tam ted, a nenapadl nezakonne svrchovane staty.

0 0
možnosti
JD

J. Dresler

28. 4. 2018 16:32

Koncert byl hudebně, akusticky i vizuálně úžasný. Tu levicovou propagandu u těchto umělců jsem se již naučil zcela ignorovat.

Umělci jsou snílci, idealisté odjakživa. Na druhou stranu nikdo ji nebrání se vzdát všech svých příjmů a věnovat je potřebným.

0 0
možnosti
PB

P. Bárta 150

28. 4. 2018 15:52

Waterse jsem vyradil. Jeho antisemitismus nema s humanitou nic spolecneho.

0 0
možnosti
FH

F. Houžňák

28. 4. 2018 15:39

Řekl bych spíš, že nenávistné a prodejné prase je Waters.

0 0
možnosti
IJ

28. 4. 2018 14:06

on ten sasek chce zoufale byt zajimavym a jako mnoho "umelcu" (jako De Niro a mnoho dalsich) si na pomoc prizval Trumpa - jit na jeho "koncert" znamena pro mne si vzit plasticky sacek na vratky ...

0 0
možnosti
TK

28. 4. 2018 13:51

Waters je ubohý trapný dědek a kret.n, který už desítky let nevytvořil nic podstatného a nahrazuje to tím, že svá vystoupení vycpává "angažovaností", například podporou palestinských teroristů a antisemitismem. Ono je mu v podstatě, co kritizuje, ale jiné hvězdy už ho předběhly a vyžraly mu ekologii, Tibet, hlad atd. Water je to, co mi cenzorský systém nedovolí napsat do diskuze.

0 0
možnosti
VC

V. Církva

28. 4. 2018 13:31

Politicky odvážné a skutečně rockově burcující by bylo podpořit na koncertu Izrael, říct že gendrismus je lež, MeeToo se svrhlo v lynčování, Obama USA moc dobrého nepřinesl, že Křesťanství dalo Evropě lásku k bližnímu a je třeba ho podporovat, že homosexualita patří do soukromí a že zabíjení nenarozených dětí je svinstvo.

Jinými slovy odvážný není ten kdo kope do protivníka ležícího na zemi.

0 0
možnosti
TK

28. 4. 2018 13:52

Waters naopak Izrael kritizuje, navíc způsobem, který se dá označit za odporný antisemitismus.

0 0
možnosti