Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

‚Roztomilá malá písnička.‘ Tvůrce Simpsonů si v novém animovaném skeči střílí z Trumpa

Donald Trump od tvůrce Simpsonů. foto: TWITTER

LOS ANGELES - Tvůrce seriálu Simpsonovi (The Simpsons) Matt Groening se držel stranou od sociálních sítích. Nyní se ale přidal na Instagram, aby udělal reklamu svému novému kousku.
  16:00

Jeden z nejoblíbenějších komediálních seriálu Simpsonovi se letos dočkal své 32. série a dostal se tak na úctyhodný počet 687 dílů. Seriál kromě jiného již několikrát prakticky předpověděl budoucnost. V epizodě Nebárt se budoucnosti (série 11, epizoda 17) scénáristé již v roce 2000 předpověděli, že bude Donald Trump americkým prezidentem. Simsponovise nikdy nebáli politického komentáře. 

Donald Trump od tvůrce Simpsonů.
Česká tramvaj v seriálu Simpsonovi.

Tvůrce Simpsonových Matt Groening si založil účet na Instagramu, aby tam představil svůj nový kousek - krátký animovaný skeč se zpívajícím prezidentem. Americký dabér Dan Castellaneta na chvíli opustil svou roli žlutého otce od rodinky, aby divákům vysvětlil, proč je Donald Trump před nastávajícími prezidentskými volbami tak naštvaný. 

Pro magazín The Wrap Groening video popsal jako „roztomilou malou písničku“, jež nabádá diváky, aby se přestali chovat jako Trump. O hudební doprovod k videu se postarala hudební produkční společnost Mutato Muzika.