Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Roztomilí králíčci nadělují i zabíjejí. Velikonoční filmy nejsou jen pohádky a biblické příběhy

Kultura

  12:00
K velikonočním filmům nesporně patří biblické motivy i ušatí a roztomilí savci. Je toho ale více. Server Lidovky.cz Vám nabízí několik tipů na správnou velikonoční podívanou.

Animovaný film Králíček Petr (2018). foto: SONY PICTURES

Jesus Christ Superstar (1973)

Filmové zpracování legendární rockové opery si pod svá křídla vzal režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, V žáru noci). Snímek pohledem Jidáše Iškariotského sleduje posledních sedm dnů Ježíše Krista. Tento film se již během svého natáčení proslavil jako ambiciózní nádrž na peníze. Příběh se natáčel ve skutečných exteriérech Jeruzaléma, nikoliv ve studiu. 

Mistr zázraků (2000)

Působivý příběh o Ježíšovi z Ruska? Ano, přesně takový je Mistr zázraků Stanislava Sokolova a Dereka W. Hayese.  Děj začíná náhodným setkáním nemocné mladé dívky Tamary, jejího pokryteckého otce Jairuse a odhodlaného tesaře Ježíše. Tamara ještě netuší, kým onen tesař bude, ale rozhodne se ho v životě následovat. Snímek je vytvořen úspornou, ale zároveň i působivou loutkovou animací. 

Easter Bunny, Kill! Kill! (2006)

Něco ze zcela jiného soudku. Snímek s podivným názvem je krvavým hororem, ve kterém se z roztomilého velikonočního králíčka stává děsivý zabiják. Nezávislý snímek má v rukávech i jiná překvapení, než jsou hektolitry krve...

Hank a Mike (2008)

Hank a Mike jsou nejlepší kamarádi. Takoví normální životní ztroskotanci - jeden rád chlastá a nadává, druhý je až úzkostlivě spořádaný panic. Oba ale nejsou normální chlapi, jsou to totiž velikonoční zajíčci. Když je však jejich domovská firma Velikonoce s.r.o. vyhodí ze zaměstnání, musí si kamarádi hledat práci novou. Není nutné dodávat, že to pro tyhle dva ušatce nebude zrovna lehký úkol. 

Ve jménu Krista (2016)

římani Clavius (Ralph Fiennes) a Lucius (Tom Felton) mají za úkol prozkoumat hrobku Ježíše Krista. Musí totiž vyvrátit pověry o jeho zmrtvýchvstání, protože v Jeruzalémě na základě těchto pověr hrozí velké povstání proti Římanům. To, co vojáci najdou, změní celý svět, ale hlavně je samotné. 

Králíček Petr (2018)

Králíček Petr je dobrodruh a neposeda. Spolu se svými králičími a jinými zvířecími kamarády žije poklidně na krásném statku. Když na statek přijde nový majitel, tak se pochopitelně rozhodne zavést nový pořádek. Krok první - vyhnat neposedná zvířata. Jenže to by nebyl Petr, aby si s tím neporadil!

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...