Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Rudá Sonja mizí v mlze. Film se kvůli obviněním Bryana Singera odkládá na neurčito

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Filmové studio Millenium Films odložilo na neurčito připravovaný remake filmu Rudá Sonja. Ten měl režírovat Bryan Singer, který byl obviněn ze sexuálního obtěžování nejméně šesti chlapci. Ačkoliv je Singer i přes odklad stále oficiálně uveden jako režisér filmu, tak je nepravděpodobné, že se projekt pod jeho vedením uskuteční.

Brigitte Nielsenová jako Rudá Sonja. Film Rudá Sonja (1985). Režie: Richard Fleisher. foto: Famous Films Studio

Magazín Deadline přišel s informací, že studio Millenium Films v současné době neplánuje projekt Rudé Sonji posouvat dopředu. Nebude ho tedy oproti původním plánům nabízet tento měsíc k prodeji ani na Evropském filmovém trhu (European Film Market) v Berlíně.

Režisér Bryan Singer v roce 2009.
Rami Malek jako nezapomenutelný Freddie Mercury. Snímek Bohemian Rhapsody...

Předělávky klasického komiksového filmu se tak fanoušci nejspíše v nejbližších rocích nedočkají, určitě ne pod taktovkou tohoto režiséra. Singer je u projektu stále oficiálně uveden jako režisér, ale jde spíše o výsledek nějaké podepsané smlouvy mezí ním a studiem. Po bojkotu Rudé Sonji navíc volali fanoušci i organizace proti sexuálnímu obtěžování, jako je v médiích hodně probíraná Time´s Up.

Bryan Singer si již z minulosti nesl dvě obvinění ze sexuálního obtěžování nezletilých chlapců. Magazín The Atlantic navíc koncem ledna zveřejnil výpovědi čtyř dalších mužů (tři z toho anonymní), kteří obviňují Bryana Singera z vynucených sexuálních aktů. Těch se měl režisér dopustit před dvaceti lety. Obětem bylo v té době patnáct až sedmnáct let. Snímek Rudá Sonja byl Singerovou poslední pevností a zároveň důkazem, že ještě není vyloučen ze světa kinematografie.

Od Singera se jako první distancovalo filmové studio Fox. To s ním spolupracovalo celých dvacet let, během kterých pro něj Singer natočil čtyři komiksové filmy o X-Menech. Od posledního projektu pro Fox, hudebního snímku Bohemian Rhapsody, ho ale studio vyhodilo. Důvodem mělo být Singerovo neustálé zanedbávání režisérských povinností, kdy za něj musel zaskakovat i kameraman.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!