Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rytíři české kultury jsou Stránský a Zoubek, Dámou Marta Kubišová

Nové ocenění a titul Dáma či Rytíř české kultury převzali zpěvačka Marta Kubišová, spisovatelé Magdalena Horňanová a Jiří Stránský a sochař Olbram Zoubek. In memoriam bylo ocenění uděleno spisovateli Zdeňku Rotreklovi a sochaři Jaroslavu Šlezingerovi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

28. 2. 2015 11:11
Pane Bárta,

když dovolíte ( při vašem " vzdělání " ),  tak pan Herman je známá osobnost a není mu zapotřebí žádného zviditelňování ( na rozdíl asi od vás ). Naopak jeho činnost je správná a naštěstí hlupáků, kteří to nechápou je pořídku. Podobné oceňování lidí, kteří se zasloužili v boji proti komunizmu a totalitě měl v pracovní náplni Fond angažovaných nestraníků, na kteréžto lidi " jaksi " náš " vděčný " stát zapomínal. Tak obdrželo 21 občanů cenu sošku " Torzo naděje ", mezi jinými i paní Marta Kubišová. Autorem těch bronzových sošek je právě ten sedídí ( na foto ) sochař pan Zoubek. Náš fond FAN  financoval jeho zakladatel, dnes již zemřelý pan Josef Vlášek.

0 0
možnosti
VP

V. Getz

28. 2. 2015 12:20
Re: Pane Bárta,

dobrý agitka, která lze rozšifrovat bližší košile než kabát ..holt kasa je prázdná..

0 0
možnosti
MB

M. Bárta

28. 2. 2015 10:22
Rytíři a dámy

Státní aparát odměňuje  umělce (a umělci odměňují také sami sebe) už dostatečně.  Není třeba vymýšlet další kriteria, která byla zohledněna již dříve. Herman se potřebuje zviditelnit, tak si vymýšlí ptákoviny.

0 0
možnosti
VP

V. Getz

28. 2. 2015 12:26
Re: Rytíři a dámy

ono už to jde trochu proti sobě,a otázkou bude co z toho bude zajímat další generace, jestli tituly a řády nebo  dílo a to jak ten člověk žil..např. Zoubek sochy, Stránky knihy a život co prožil, Kubišová ..., po Hermanovi zůstanou dluhy ale za to se třeba bude časem dávat taky řád ..

0 0
možnosti

28. 2. 2015 9:32
díky,

díky těm,kdo tuto cenu uvedli do života,díky oceněným. Pan Jiří Stránský je tedy dvojnásobným rytířem. Nejen tak. Těžko bychom na poli české kultury hledali osobnost jeho rozhledu,inteligence a morální integrity. Bohužel,takoví lidé se prezidenty nestávají. Škoda.

0 0
možnosti

28. 2. 2015 9:25
díky,

upřímné díky všem,kdo se na vzniku této ceny podíleli,upřímné díky za skvělé nominace. Pan Jiří Stránský je tedy dvojnásobným rytířem. Domnívám se,že v české kultuře se najde jen málo takových,jako je pan Stránský. Představa,že by se takovýto člověk stal prezidentem republiky,ta je však bohužel z říše snů.

Ještě jednou díky,organizátorům i oceněným.

0 0
možnosti
FR

27. 2. 2015 20:41
dobrá

zpráva pro slušné lidi. je krásné, když člověk tyto lidi vidí, nepokořené a hrdé bez toho, že by někde vykřikovali, jak stavěli barikády či tiše byli mlčící většinou, co zvítězila nad lží a nenávistí, kterou však obratem do svých vlád zavedli a dále coby dva poslední presidenti podporovali. Pane mimistře díky.

0 0
možnosti
VP

V. Getz

27. 2. 2015 21:27
Re: dobrá

aha pán žije ve snu, no řekl bych že za tu vizi pravdy a nenávisti v podání Kocábů aspol dnes člověk platí docela tvrdou daň a ono bude hůř jak pravil Penc kdysi ..

0 0
možnosti
VP

V. Getz

27. 2. 2015 20:38
Od herr Hermana

bych nevzal ani hrábě ...no příští rok vymyslí další řády ..

0 0
možnosti
FR

27. 2. 2015 20:44
Re: Od herr Hermana

vy jste nemocný člověk, že getzi. a co si může od takového člověka jako vy vzít slušný člověk? jen si říci, chudák na duši možná i na těle.

0 0
možnosti