Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Samantha ze Sexu ve městě se opět objeví na televizních obrazovkách

Kultura

  9:00
LIVERPOOL - Herečka Kim Cattrallová se po dlouhé pauze vrátí na televizní obrazovky. Představitelka svérázné a sexuálně náruživé Samanthy ze Sexu ve městě se divákům představí v adaptaci BBC klasického britského detektivního dramatu Svědek obžaloby od Agathy Christie, kde ztvární okouzlující Emily French.

Herečka Kim Cattrallová, známá rolí Samanthy v seriálu Sex ve městě foto: Reuters

Děj dramatu se bude odehrávat ve dvacátých letech v Londýně. Partnera postavy Kim Cattralové Leonarda Vola bude hrát poněkud neznámý Billy Howle. Spolu s Cattrallovou a Howlem se v dramatu objeví také Toby Jones, známý především díky roli doktora Zoli, jež ztvárnil ve filmu Kapitán Amerika a herečka Andrea Riseboroughová, která se blýskla v oscarovém Birdmanovi.

BBC má s natáčením detektivek bohaté zkušenosti, minulý rok sklidila obrovský úspěch s televizní adaptací románu Deset malých černoušků. Detektivní drama Svědek obžaloby bylo již před více než padesáti lety natočeno geniálním režisérem Billy Wilderem s Marlen Dietrich a Tyronem Powerem v hlavních rolích.

V neděli ráno uvedla Kim Cattrallová na svém twitterovém účtu, že natáčení začíná již za dva dny. Díky své účastni v tomto filmu se Cattrallová vrátila do svého rodného Liverpoolu.

Autoři: