Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Satan je můj přítel. Psycholožka a kněz v novém seriálu Zlo objasňují zázraky a démonická posednutí

Seriál Zlo (2019). Tvůrci: Michelle Kingová a Robert King. foto: CBS

PRAHA - Když paranormální jevy řeší přesvědčený skeptik a zapálený věřící, dějí se hodně zajímavé věci. Vypráví o tom nový seriál Zlo (Evil) z produkce televize CBS. Recenze na něj jsou vesměs velmi kladné.
  18:00

Doktorka Kristen Bouchardová (Katja Herbersová) je uznávanou odbornicí na forenzní psychologii. Je si jistá tím, že i za největší záhadou existuje racionální vysvětlení. Cesta ji svede s Davidem Acostou (Mike Colter), bývalým novinářem a nyní aspirujícím knězem. Acosta pracuje jako hodnotitel, který pro církev zkoumá svědectví o zázracích a démonických posednutích. Oba věří v úplně jiná vysvětlení předložených událostí a právě možná proto je z nich tak dynamická dvojice.

Seriál Zlo (2019). Tvůrci: Michelle Kingová a Robert King.
Seriál Zlo (2019). Tvůrci: Michelle Kingová a Robert King.

Za seriálem stojí tvůrčí duo Roberta a Michelle Kingových (oba mají na kontě seriály Dobrá manželka a Dobrý boj). Kritika seriál chválí. „Nádech tajemna a záhadné životy postav jsou těmi hlavními důvody, proč seriál sledovat,“ myslí si Jane Chaneyová z webu Vulture.

„Jsem z toho vystrašená do morku kostí. Je to fantastické,“ napsala Janelle McCammacková z webu Tell-Tale TV. „Zlo je neskutečná zábava, která občas dokáže pořádně vyděsit,“ míní Dustin Rowes z webu Pajiba.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...