Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Síla ženských superhrdinek. Captain Marvel si doletěla pro senzační start v kinech

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Předpovědi o tom, že filmy od Marvelu již diváky tolik netáhnou, se nevyplnily. Captain Marvel v podání Brie Larsonové si odnesla z kin o prvním víkendu (opening week) celosvětově 455 milionů dolarů. Údaje společnosti Disney, která studio Marvel vlastní, by znamenaly šestý nejúspěšnější start v kinech v historii.

Brie Larsonová jako Captain Marvel. Snímek Captain Marvel (2019). Režie: Anna Bodenová a Ryan Fleck. foto: MARVEL

Herečka Brie Larsonová získala v roce 2016 Oscara za hlavní roli ve filmu Room. Její Captain Marvel nyní vtrhla do kin a přerušila tradičně slabší návštěvnost, která kina trápí vždy několik měsíců od začátku roku.

Brie Larsonová jako Captain Marvel. Snímek Captain Marvel (2019). Režie: Anna...
Válečnický team Starforce. Vpředu Captain Marvel (Brie Larsonová). Snímek...

Recenze často hovořily o tom, že i když má snímek své nesporné kvality, tak kromě silné ženské hrdinky nepřináší vlastně nic nového. To mohlo hlásit příchod doby, kdy diváky začnou filmy od Marvelu nudit. Divákům to ale patrně nikdo neřekl - Captain Marvel si o prvním víkendu z amerických kin odnesla okolo 153 milionů dolarů (odhady expertů předpovídaly, že si film odnese jen něco okolo 120 milionů), celosvětově pak 455 milionů dolarů. Jen pro komiksové srovnání - loňský Aquaman studia DC si z amerických kin o prvním víkendu odnesl „jen“ 68 milionů dolarů.

Captain Marvel tedy svými schopnostmi rozdrtila konkurenci a má zatím nejvýdělečnější start roku. Společnost Disney má přitom letos v rukávu hned několik dalších potenciálních hitů - kromě hraného Dumba od Tima Burtona to je třeba pokračování Avengers s podtitulem Endgame, které se dostane do kin již v dubnu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!