Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Simpsonovi v ruském stylu. Moskevský animátor vytvořil pochmurnou verzi slavného seriálu

Kultura

  17:42
MOSKVA/PRAHA - Po sociálních sítích se rozšířilo video ruského animátora a designéra Alexeje Semjonova, který osobitým způsobem přetvořil slavnou znělku amerického seriálu Simpsonovi. Zasadil ji do reálií současného Ruska a vtipné scény nahradila pochmurná atmosféra, domácí násilí a kritika současných poměrů.

Legendární znělka seriálu Simpsonovi v ruské verzi. foto: YouTube Lazy Square

Semjonov ve videu paroduje notoricky známou úvodní znělku amerického komediálního seriálu Simpsonovi. Scény odkazují na originál, avšak jsou zasazeny do ponuré východní atmosféry. Bart krade na ulici telefon, Lisa žebrá na ulici hrou na saxofon a všechno končí domácím násilím. Jen za dva dny nasbírala „ruská verze“ na portálu YouTube přes 1,6 milionu zhlédnutí. Na video upozornil server The Calvert Journal.

Alexej Semjonov, který tvoří pod pseudonymem Lazy Square, na sebe vlastní tvorbou netradičních videi upozornil již dříve, například když vytvořil krátkou parodii na film Terminátor. Obecně je známý tím, že vytváří vtipné parafráze na hity z americké popkultury. 

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...