Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ska kapela The Chancers vzdává hold Madness jejich písničkou

Kultura

  7:00
PRAHA - Mezinárodní, v Praze usazené ska kapele The Chancers se podařil další úspěch na západoevropské scéně. Svou předělávkou písně Deceives The Eye od britských The Madness přispěla na kompilaci ke 30 letům této legendární kapely. Deska, která vyšla 5. září, se ihned ve své kategorii vyšvihla na prodejní špičku francouzské pobočky internetového obchodního portálu Amazon.

The Chancers foto: archiv The Chancers

Na kolekci Madness 30th Anniversary Tribute Album svými coververzemi přispěly kapely z celého světa. Vznikala za souhlasu a plné podpory členů Madness, ovšem v režii jejich francouzského fanklubu, který vybíral výslednou sestavu. V té figurují třeba i u nás známí Dr. Ring Ding, King Django či Les Touffes Kretiennes.

Zlodějská písnička
Skladba vznikla již letos na jaře během příprav nového alba skupiny a v premiéře zazněla na letošním festivalu Rock For People. "Když jsem byl malý skinhead doma v Southendu, chodil jsem do obchodu a zkoušel krást placky Madness. A tahle písnička je taky o krádeži," říká o výběru skladby, již se Chancers rozhodli předělat, frontman Simon Ruffskank. I když písnička nepatří mezi nejznámější kousky britských hitmakerů, u Simona na škole prý byla nesmírně populární.

Skladbu Deceives The Eye v podání The Chancers si můžete poslechnout na www.myspace.com/realchancers. Kompilaci pak kapela představí na svém listopadovém koncertě 10. 11. v Lucerna Music Baru. Než přijde do české distribuce, lze ji objednávat přímo ze stránek Amazonu.

Na zmiňovaných profilech je už k poslechu i první singl chystaného čtvrtého alba skupiny, písnička Rudeboy Back In Jail 2009. "Je to první milostný duet v historii The Chancers. Se Simonem ho natočila zpěvačka Tereza Krippnerová z pražské ska kapely The Spankers," usmívají se členové skupiny. "Text v podstatě vychází z antropologické teorie, že první stávku vyhlásila žena, když odmítla být muži sexuální otrokyní," vysvětluje Simon.

V létě byl k písničce natočen i klip s režisérem Ristem Sokolovskim, který by měl být dokončen v září. Album se nahrává na několika místech, část se bude míchat i v Anglii. Vydání se pak chystá až v průběhu příštího roku.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!