Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Smashing Pumpkins vystoupí opět v Praze

Kultura

  17:00
PRAHA - Do Prahy se po třech letech vrátí slavná americká kapela Smashing Pumpkins. Rocková skupina známá častými změnami v sestavě zahraje 25. listopadu v Incheba Aréně. Předskokany budou Ringo Deathstarr.

Smashing Pumpins při předchozím pražském vystoupení v roce 2008 foto:  Viktor Chlad, Lidové noviny

Smashing Pumpkins se do Evropy vypravili poprvé od roku 2008, kdy v rámci turné k albu nazvanému Zeitgeist zahráli také na pražském Výstavišti.

"Přijedou do České republiky ještě před zveřejněním svého nového alba Oceania," uvedla za pořadatele Dominika Janigová. Zpěvák a kytarista Billy Corgan, kytarista Jess Schroeder, bubeník Mike Byrne a baskytaristka Nicole Fiorentinová strávili rok 2011 natáčením desky, která je součástí projektu Teargarden by Kaleydoscope a na pultech se objeví začátkem roku 2012.

"Nové album se vrací zpět k původním divokým kořenům Smashing Pumpkins, jak je důvěrně známe. Je plné atmosféry, melodie a pořádného rocku," sdělil lídr kapely Corgan.

Smashing Pumpkins

Billy Corgan skupinu založil na sklonku 80. let v Chicagu. Debutové album nazvané Gish vydali The Smashing Pumpkins v roce 1991. Počátkem 90. let se na činnosti kapely podepsaly vzájemné nevraživosti mezi jednotlivými členy, problémy s drogami i Corganovy deprese. Přesto se souboru podařilo vydat posluchači i kritikou ceněné album Siamese Dream. Následovala deska Pisces Iscariot, dvojalbum Mellon Collie and the Infinite Sadness a deska Adore.

Skupina prodala miliony desek a získala dvě ceny Grammy, poté se rozpadla a její členové se věnovali sólovým projektům. Smashing Pumpkins se oficiálně rozešli v roce 2000, o šest let později se opět dali dohromady, aby navázali na svou úspěšnou kariéru. Corgan nové spoluhráče sháněl prostřednictvím novinových inzerátů.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici za 800 korun v síti Ticketpro.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...