Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pohádky za trest. Pytlák střelil jelena, teď se musí koukat na Bambiho

Kultura

  6:00
MISSOURI - Soud uložil usvědčenému pytlákovi roční trest odnětí svobody s tím, že se musí každý měsíc povinně podívat na klasiku od studia Disney. Netradiční metoda nápravy by mohla fungovat - v pohádce je scéna, kdy Bambiho matku chladnokrevně zastřelí lovec.

Bambi, 1942 foto: Reprofoto

David Homer Berry byl hlavou rodinného pytláckého gangu, který v lesích v americkém státě Missouri nelegálně ulovil více než stovku jelenů. Podle policie šlo o jeden z největších pytláckých případů v historii státu. 

Lež má dlouhý nos. Disney chystá hranou verzi Pinocchia, do filmu vábí hvězdného Toma Hankse

Lovci byli usvědčeni z porušování hned několika loveckých zákonů. Kromě lovení mimo sezónu šlo také o používání nepovolených zbraní a metod, jako je použití předních světel auta k oslepení zvěře. Velkou část zvířat navíc gang údajně zabíjel jen kvůli trofejím z hlav a těla zanechal v lese hnít. 

Berry byl odsouzen k jednomu roku odnětí svobody. U toho ale jeho trest neskončil. Okresní soudce Robert E. Green nařídil, že musí delikvent po dobu svého trestu alespoň jednou měsíčně vidět film Bambi studia Disney. První promítání se má odehrát ještě před Štědrým dnem

Animovaná pohádka z roku 1942 vypráví o kolouškovi Bambim. V jedné obzvláště emočně vypjatého scéně jeho matku chladnokrevně zastřelí lovec, když zrovna pro malého Bambiho hledá potravu. Na konci filmu je zase Bambi zahnán do kouta loveckými psi. Pohádka slavila velký úspěch po celém světě. Snímek byl nominován na tři Oscary - zvuk, hudba a filmová píseň. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!