Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Soutěž o předkapelu Iron Maiden skončila fiaskem. Rádio mlčí

Kultura

  15:22
PRAHA - Pro některé kapely to byl sen, pro jiné možnost dobře se zviditelnit. Investovaly tedy svůj čas a některé i peníze, aby soutěž o předkapelu heavymetalových Iron Maiden vyhrály. Jenže přestože jim to vyšlo, o koncertování si můžou nechat jen zdát. Rádio tvrdí, že vina je na straně Iron Maiden. Některé soutěžící kapely ale pochybují, zda dohoda se zpěváky kdy existovala.

Zpěvák kapely Iron Maiden Bruce Dickinson foto: MAFRA - Jan Zatorsky

Do soutěže Radia Beat se zapojily tři stovky českých kapel. Poslaly své písně a porota z nich vybrala deset nejlepších. Pak přišlo na řadu hlasování posluchačů. Měli zvolit tu nejlepší, resp. tři nejlepší, ze kterých si členové Iron Maiden měli už sami vybrat, koho chtějí na svém koncertě.

Skupiny Edward Fortyhands, Arakain a Ascendancy se prodraly až do finále. Na pondělním koncertě si ale nezahraje ani jedna z nich. "Jako 'bolestné' mám pro Vás pět lupenů na koncert, máte-li zájem," nabídlo jim Radio Beat chabou náhradu závěrem krátkého mailu, ve kterém vítězným kapelám oznámilo, že vyvrcholení soutěže se nekoná.

Chyba rádia, nebo Iron Maiden?

Podle rádia za to může slavná kapela. "Management samotných Iron Maiden se z technických důvodů rozhodl post české předkapely nakonec neobsadit," přetlumočila skupina Ascendancy svým fanouškům vysvětlení, které jim řekli lidé z Beatu. "Vaše snaha a SMS tak vyšuměly do ztracena," dodala kapela na svém hudebním profilu.

Koncert v Praze

Koncert britské skupiny Iron Maiden proběhne v pondělí 29. července v Synot Tip Aréně v  Praze.

Ze slov členů soutěžících kapel jsou však slyšet pochyby, zda projekt nepadl kvůli špatné organizaci Radia Beat. "Já vím, jak to bylo, ale asi nechci nic řešit…," uvedl pro Lidovky.cz Petr Kubáň, manažer kapely Arakain.

"Teď to působí jako nepoctivá reklama Radia Beat," přidává se Kateřina Hostivařská, manažerka vítězné kapely Edward Fortyhands. Avšak vzhledem k tomu, že během soutěže vládla mezi kapelami vyostřená nálada, k žádné společné stížnosti se nechystají.

Mlčení rádia

Lidovky.cz požádaly o vyjádření i samotné rádio. Avšak ani ředitel Libor Ploček, ani moderátor Standa Rubáš, ani další tři mediální konzultanti během týdne na otázky neodpověděli.

Iron Maiden

Jasno do nevydařené soutěže nevznesl ani pořadatel pondělního koncertu Iron Maiden. "Celá ta soutěž šla mimo nás. Takže nevím, na čí straně je vina," řekl serveru Lidovky.cz Petr Novák z agentury Live Nation, která koncert v Praze pořádá.

Jediným vysvětlením tak zůstává pouze to, které kapelám podalo Radio Beat: Maideni měli na turné nějaký problém s předkapelami a změnili pravidla uprostřed soutěže. Zda je to skutečně tak, není jisté. Jasné je pouze to, že tisíce SMS posluchačů vešly vniveč a pondělní koncert heavymetalových hvězd bude bez české předkapely.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...