Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Vyhrajte balíček čínské literatury

Kultura

  13:18
Čtyři knihy, Poslední vítání jara a Touha, opatrnost. Se serverem Lidovky.cz můžete před Vánoci vyhrát balíček tří knih čínských spisovatelů. Jak na to?

Vyhrajte balíček čínské literatury foto: Verzone

Čtyři knihy (Jen Lien-kche)
Román se odehrává v době Velkého skoku, Mao Ce-tungovy hospodářské kampaně a následného hladomoru, který si vyžádal životy desítek milionů lidí. To vše je ale jen jakýmsi pozadím románu, který se především dotýká podstaty fungování lidské společnosti i způsobu utváření mýtu o nás samých způsobem vnímání reality a vyprávění o ní.

Poslední vítání jara (Šen Cchung-wen)
Dílo předního čínského spisovatele, jehož život kopíruje dramatické proměny čínské společnosti ve 20. století, je představeno souborem poutavých příběhu vesměs z 20. a 30. let, odehrávajících se v odlehlých oblastech národnostně pestré jihočínské provincie Chu-nan v prostředí vojáků, lodníků, obchodníků, banditů i prostých venkovanů.

Touha, opatrnost (Eileen Chang)
Soubor nejznámějších novel a povídek osobité, v Číně i ve světě velmi uznávané vypravěčky, která je označována za nejlepší čínskou spisovatelku moderní čínské literatury vůbec. Její barvité a psychologicky mnohovrstevnaté příběhy se odehrávají v kulisách moderních metropolí, v Šanghaji a Hongkongu první poloviny 20. století.

A jak balíček knih získat? Stačí odpovědět na otázku: Kdo nejčastěji překládá knihy z čínštiny pro nakladatelství Verzone? Odpovědi posílejte do neděle 7. prosince.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!